-Δείτε το μοναδικό ρεπορτάζ του Nafpaktianews !!!

-Ευρεία επιχείρηση καθαρισμού από αύριο

Η υπόθεση της προστασίας του Περιβάλλοντος,είναι τόσο σοβαρή,όσο η ίδια μας η ύπαρξη.Και όταν κάποτε συνειδητοποιήσουμε πόσο σοβαρή είναι αυτή η υπόθεση,τότε και μόνο τότε ίσως μπορέσουμε να σκεφτούμε σοβαρά για το μέλλον του,δηλαδή το μέλλον μας.

Ως τότε κάποιοι,θα συνεχίζουν να ρυπαίνουν,θα συνεχίσουν να μολύνουν,υποβαθμίζοντας όχι μόνο τις δικές τους ζωές,αλλά και τις ζωές των υπολοίπων.

Αφορμή για το οδοιπορικό μας στην τοπική κοινότητα Δάφνης και τους χώρους των παράνομων και αυθτοσχέδιων χωματερών που έχουν στηθεί σε μια ακτίνα τυ 1.5 χιλιομέτρου,ήταν μια ανάρτηση του προέδρου του χωριού Νίκου Σιτίστα,για τα σκουπίδια που έχουν πνίξει το πατάμι του Μόρνου.

Στο οδοιπορικό μας στη Δάφνη βρεθήκαμε προ εκπλήξεως αφού πέρα από την υφιστάμενη χωματερή,ο πρόεδρος μας αποκάλυψε μερικές ακόμα,όπως αυτή στο Δαφνόρεμα,αλλά και στα διοικητικά όρια της κοινότητάς του με την τ.κ.Σκάλας,σε μια απόσταση περίπου 1.5 χιλιομέτρου,στο σημείου όπου διέρχεται ο χείμαρρος Τζάβαρη.

Απορίας άξιο,πως σε μια κοινότητα υπάρχουν τόσα πολλά αυτοσχέδια σημεία απόθεσης πάσης λογής απορρημμάτων (Ξερά κλαδιά-Αδρανή-Βαριά αντικείμενα) ,όταν σε μια κοντινή απόσταση 3 χιλιομέτρων στην περιοχή του ΣΚΑ,ο κάθενας μπορεί να τα αποθέσει στους ειδικούς κάδους που έχει τοποθετήσει ο δήμος.Ο δήμος Ναυπακτίας από αύριο κι όλας-όπως μάθαμε-ξεκινά τον καθαρισμό του σημείου στο ποτάμι του Μόρνου.

Πέρα όμως από τις οφειλόμενες παρεμβάσεις του δήμου,υπάρχουν και οι οφειλόμενες ενέργειες των πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος.

Δεν αρκεί να κλαίμε πάνω από μια δυσάρεστη κατάσταση.Οφείλουμε και πρέπει να την αλλάξουμε.Και αυτό θα συμβεί,όταν αλλάξουμε εμείς.

Και οφείλουμε να το κάνουμε όχι μόνο για μας,αλλά και τις επόμενες γενιές.Άλλωστε στον κόσμο αυτό,είμαστε περαστικοί και οφείλουμε να παραδόσουμε στους επόμενους έναν κόσμο που δεν αγοράσαμε,αλλά που νοικιάσαμε από τους προηγούμενους.

Δείτε τι καταγράψαμε με την κάμερα του Ν.Ν. και ας σκεφτούμε αν πρέπει να συνεχίσουμε να πληγώνουμε τον κόσμο που ζούμε



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...