SOS Σύψα! «Απευθύνω ύστατη έκκληση στους πολίτες – Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων»

Ως «ιδιαίτερα κρίσιμη» περιέγραψε την κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ελλάδα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, απευθύνοντας παράλληλα δραματική έκκληση στους πολίτες για τήρηση των μέτρων.

Τραγωδία στον ποταμό Λούρο… Τρίχρονο αγοράκι ανασύρθηκε νεκρό

Εξάλλου, τα 262 νέα κρούσματα σε μια ημέρα δεν προσφέρουν αισιοδοξία και πλέον μπαίνουμε σε ένα νέο καθεστώς, με τον κ. Σύψα να προειδοποιεί για εκατόμβη θυμάτων από τον κορονοϊό αν συνεχιστεί η χαλαρότητα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ το βράδυ της Τετάρτης.

«Δυστυχώς ο ιός σκοτώνει. Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων. Είναι κρίσιμη η στιγμή και μπορεί να εκτραπούν τα πράγματα. Φοβόμαστε πως όταν επιστρέψουν στα αστικά κέντρα αυτοί που παραθέριζαν στα νησιά θα την πληρώσουν οι αγαπημένοι τους άνθρωποι», ανέφερε χαρακτηριστικά και υπερτονίζει εκ νέου την ανάγκη για πιστή τήρηση των μέτρων ώστε τα πράγματα να βελτιωθούν.

«Δεν πρέπει να παίζουμε με την επιδημία. Σκοτώνει και δεν κάνει διακρίσεις. Απευθύνω ύστατη έκκληση στους πολίτες να τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα.  Η επιδημία δείχνει τα δόντια της», είπε ο ίδιος.

Μάλιστα, ο καθηγητής παρουσίασε με μελανά χρώματα τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες: «Έχουμε πολλαπλές αρνητικές εξελίξεις. Υπάρχει διπλασιασμός κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που έγινε απότομα και κρούσματα σε γηροκομεία. Σε Ισπανία και Γαλλία στα γηροκομεία έγινε το Βατερλώ. Όλες αυτές οι εξελίξεις δεν προοιωνίζουν ένα καλό μέλλον. Είμαστε με το ένα πόδι στο δεύτερο κύμα και το μόνο παρήγορο είναι πως ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι ακόμα μικρός. Αν όμως συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις».

Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων: «Θα συζητηθεί το θέμα από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων ενδεχομένως και αύριο. Θα αφορά τον περιορισμό των ανθρώπων που θα είναι μαζί σε ανοιχτό χώρο».

thecaller.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...