Standard & Poor’s: Αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για το γαλλικό ΑΕΠ

Standard & Poor's: Αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για το γαλλικό ΑΕΠ
Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την οικονομική ανάπτυξη της Γαλλίας, υπογραμμίζοντας την «ατονία» που κυριαρχεί στην οικονομία. Ο S&P εκτιμά πλέον ότι το ΑΕΠ θα σημειώσει αύξηση 0,4% το 2014, 0,7% το 2015 και 1,2% το 2016.

Τον Σεπτέμβριο ο οίκος υπολόγιζε ανάπτυξη 0,5% το 2014, 1,1% το 2015 και 1,5% το 2016.

«Η ατονία στις οικονομικές επιδόσεις της Γαλλίας οφείλεται, κατά τη γνώμη μας, στην αδύναμη ανταγωνιστικότητα και αποδοτικότητα των επιχειρήσεων» σχολιάζει ο Standard and Poor’s, εκτιμώντας παράλληλα ότι τα δύο επόμενα χρόνια «η αύξηση του ΑΕΠ θα εξαρτηθεί από την κατανάλωση των νοικοκυριών που παραμένει στάσιμη από το 2011».

Επίσης, εκφράζει την ανησυχία του κυρίως για την απουσία ενδείξεων σχετικά με την αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων και την ενίσχυση του τομέα των κατασκευών, τους «παραδοσιακούς κινητήρες» της ανάπτυξης της Γαλλίας.

Σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και τη φορολογία των επιχειρήσεων που υιοθετήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια «θα χρειαστούν χρόνο για να έχουν αποτελέσματα στην ανάπτυξη».

Η γαλλική κυβέρνηση από την πλευρά της αναμένει ανάπτυξη 0,4% το 2014, 1% το 2015 και 1,7% το 2016.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...