Standard & Poor’s: Έρχεται σκληρό Brexit

Standard & Poor’s: Έρχεται σκληρό Brexit

Standard & Poor's: Έρχεται σκληρό Brexit

«Σκληρό Brexit» είναι το πιο πιθανό αποτέλεσμα των συζητήσεων που θα γίνουν για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s.

Ο οίκος, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, προειδοποιεί ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος «αποκάλυψε ρήγματα στη βρετανική κοινωνία».

Προσθέτει δε πως η Βρετανία θα υποστεί το μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα από το Brexit, ενώ οι επιπτώσεις για την παγκόσμια οικονομία θα είναι «περιορισμένες». 

Ακόμα, η S&P αναίρεσε την αξιολόγησή του ΑΑΑ για το βρετανικό αξιόχρεο και υποβάθμισε τις προοπτικές σε αρνητικές μετά το δημοψήφισμα -ένα «πρωτοφανές βήμα» που αντανακλά το οικονομικό και πολιτικό μέγεθος της απόφασης, σύμφωνα με τον επικεφαλής του οίκου για τις αξιολογήσεις, Μόριτς Κρέμερ. 

Ο Κρέμερ δήλωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη συνεννοηθεί με τις Βρυξέλλες και ότι οι 28 χώρες-μέλη της ΕΕ δεν θα υποχωρήσουν από το «αδιαίρετο» των τεσσάρων αρχών που αφορούν στην εσωτερική αγορά – την ελευθερία κίνησης, εργασίας, κεφαλαίων και αγαθών. 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...