Stéphane Charbonnier: «Προτιμώ να πεθάνω παρά να σιωπήσω»

Stéphane Charbonnier: «Προτιμώ να πεθάνω παρά να σιωπήσω»
«Χωρίς την ελευθερία της έκφρασης θα πεθάνουμε» είχε δηλώσει προφητικά το 2012 ο Stéphane Charbonnier, διευθυντής του Charlie Hebdo.

«Όπως είμαστε προκλητικοί σήμερα θα είμαστε προκλητικοί και αύριο. Είναι δουλειά μας να ετοιμάζουμε σκίτσα για την επικαιρότητα. Δεν είναι δουλειά μας να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία του λόγου, όμως χωρίς την ελευθερία της έκφρασης θα πεθάνουμε. Δεν μπορούμε να ζήσουμε σε μια χώρα που δεν υπάρχει ελευθερία της έκφρασης. Προτιμώ να πεθάνω παρά να ζήσω σαν αρουραίος. Δεν έχω καθόλου χρόνο για φόβο. Πρέπει να ετοιμάσω την εφημερίδα μας. » Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Stéphane Charbonnier, τον διευθυντή του Charlie Hebdo, σε μια συνέντευξη που είχε δώσει το 2012 στο αμερικανικό δίκτυο ABC.

Ο 47χρονος Charbonnier, ο οποίος σκοτώθηκε από τους τρομοκράτες, ήταν ο διευθυντής της εφημερίδας εδώ και 6 χρόνια. Η διάσημη στήλη του στο περιοδικό με τίτλο “Charb n’aime pas les gens” (μτφ. Ο Charb αντιπαθεί τους ανθρώπους”) ήταν μία από τις πιο δημοφιλείς στον Γαλλικό Τύπο. Παράλληλα συνεργαζόταν και με άλλα Γαλλικά έντυπα και συμμετείχε ως δημοσιογράφος σε τηλεοπτικές εκπομπές.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...