«Success Story» στην Ελλάδα και έξοδο στις αγορές βλέπει ο Κλάους Ρέγκλινγκ!

Το πρόγραμμα «αποδίδει καρπούς και η Ελλάδα μπορεί να καταστεί το επόμενο success story εάν οι μεταρρυθμίσεις συνεχιστούν» αναφέρει  ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε σημείωμα που έστειλε στους επενδυτές του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). Εντυπωσιασμένος από τις μεταρρυθμίσεις και την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην Ελλάδα, ο ίδιος συμπλήρωσε ότι  το επόμενο σημαντικό βήμα, είναι η Ελλάδα να προετοιμάσει επιστροφή στις αγορές, ώστε να μπορέσει επιτυχώς να βγει από το πρόγραμμα διάσωσης.

Το κύριο θέμα του σημειώματος που απέστειλε στους επενδυτές του Μηχανισμού ο κ. Ρέγκλινγκ ήταν η εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος, ύψους 8,5 δις ευρώ προς την Ελλάδα. Ο ίδιος επανέλαβε τα όσα είχε περιγράψει μετά το Eurogroup του Λουξεμβούργου, για την διαδικασία και τους όρους εκταμίευσης των υπό-δόσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Ρέγκλινγκ, η εγκριθείσα από το Eurogroup της 15ης Ιουνίου δόση θα σπάσει σε δύο υπό-δόσεις 7,7 δις ευρώ και 800 εκατ. ευρώ. Η πρώτη θα εκταμιευθεί στις αρχές Ιουλίου. Η δεύτερη (των 800 εκατ. ευρώ) θα αποδεσμευθεί μετά το καλοκαίρι και μόνο εάν η Ελλάδα έχει συνεισφέρει με δικούς της πόρους στην προσπάθεια μείωσης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς ιδιώτες.

Η πρώτη εκταμίευση των 7,7 δις ευρώ και αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου, αφού ολοκληρωθούν οι κυρωτικές διαδικασίες σε όποια κράτη-μέλη απαιτείται. Η δεύτερη, των 800 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά το καλοκαίρι και μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα έχει συνεισφέρει με δικούς της πόρους στην προσπάθεια μείωσης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς ιδιώτες.

Τέλος, ενδιαφέρον έχει και ο θετικός τόνος με τον οποίο ξεκινά το σημείωμα του ο επικεφαλής του ESM, «καταρχάς υπάρχουν καλά νέα από την Ελλάδα. Η χώρα άνοιξε το δρόμο για την τρίτη δόση του προγράμματος βοήθειας ολοκληρώνοντας ένα εντυπωσιακό πακέτο μεταρρυθμίσεων. Οι μεταρρυθμίσεις έρχονται να προστεθούν στα όσα έχει ήδη κάνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/289736-Success-Story-sten-Ellada-kai-exodo-stis-agores-blepei-o-Klaoys-Regklingk ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...