Tα αυγά για πρωινό ακονίζουν τον εγκέφαλο – Έρευνα από τη Φινλανδία ισχυρίζεται ότι ενισχύουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες

Tα αυγά για πρωινό ακονίζουν τον εγκέφαλο

Τι θα λέγατε να φάτε αυγά για πρωινό; Για έναν υγιή εγκέφαλο προτιμήστε τα, όπως επισημαίνουν Φινλανδοί επιστήμονες . 

Tα αυγά ακονίζουν το μυαλό. Από τις πιο θρεπτικές τροφές στον πλανήτη, τα αυγά έχουν ενοχοποιηθεί λόγω του κρόκου τους, ο οποίος είναι πλούσιος σε χοληστερόλη. Πολλοί επιστήμονες θεωρούν ότι με την συχνή  κατανάλωσή τους, ο ανθρώπινος οργανισμός καθίσταται ευεπίφορος σε καρδιακές νόσους. Τώρα όμως ερευνητές από την Φινλανδία έρχονται να καταρρίψουν την θεωρία αυτή.

Καταναλώνοντας αυγά για πρωινό, δεν αυξάνεται ο κίνδυνος για άνοια αντιθέτως ενισχύονται οι εγκεφαλικές λειτουργίες, όπως επισημαίνουν οι Φινλανδοί επιστήμονες.  Η έρευνά τους κατέληξε στο συμπέρασμα πως, καταναλώνοντας αυγά, αυξάνονται ελαφρώς τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα .

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, είναι απολύτως ασφαλές να καταναλώνει κανείς έως και τρία αυγά καθημερινά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

H φινλαδική έρευνα διεξήχθη σε 2.497 άνδρες, ηλικίας 42 έως 60 , που δεν είχαν διαγνωστεί με διαταραχή μνήμης. Για μία περίοδο 22 ετών, οι 337 από αυτούς είχαν εκδηλώσει νευρολογική ασθένεια, η πλειοψηφία είχε νόσο Αλτσχάιμερ.

Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Γίρκι Βιρτάνεν από το Πανεπιστήμιο της ανατολικής Φινλανδίας, έσπευσε να τονίσει ότι, με βάση τα πορίσματα της μελέτης του, ούτε η χοληστερόλη αλλά ούτε η κατανάλωση αυγών σχετίζονται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας ή Αλτσχάιμερ.

 

 

 

 

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...