Tελειώνει οριστικά ο εργασιακός μεσαίωνας

Tελειώνει οριστικά ο εργασιακός μεσαίωνας

Αυξήσεις μισθών σε 75.000 εργαζόμενους μετά την υπογραφή των πρώτων 4 κλαδικών συμβάσεων – Κερδίζει και τη μάχη των συντάξεων ο Αλέξης

ΣΤΗΝ πρώτη κυβερνητική απόφαση που σηματοδοτεί την έξοδο από τα μνημόνια αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η Υπουργός Εργασίας υπέγραψε για τις πρώτες τέσσερις κλαδικές συμβάσεις που αφορούν περίπου 75.000 εργαζόμενους οι οποίοι θα δουν άμεσα αυξήσεις στους μισθούς τους.

«Η μάχη για την ενίσχυση των εργαζομένων συνεχίζεται και αποτελεί προτεραιότητα μας στη μεταμνημονιακή εποχή», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος διαβεβαιώνει ότι βήμα βήμα θα ξανακερδίσουμε την εργασία στη χώρα μας με όρους αξιοπρέπειας.

Το κλίμα στο Μαξίμου είναι πανηγυρικό γιατί πρόκειται για την πρώτη απόφαση που λαμβάνεται μετά το τέλος των εφιαλτικών μνημονίων που έχει θετική επίδραση στην κοινωνία.

Η υπογραφή των πρώτων κλαδικών συμβάσεων διαμορφώνει το κλίμα για καταιγιστικές αποφάσεις οι οποίες θα αλλάξουν ριζικά το κλίμα.

Στην κατεύθυνση αυτή αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού το Σάββατο στην ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της KONTRA NEWS, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για τη νικηφόρα μάχη που δίνει η κυβέρνηση για να διασωθούν οι συντάξεις.

Για το επίμαχο αυτό ζήτημα που αφορά εκατομμύρια συνταξιούχους έκανε παρέμβαση χθες η αρμόδια Υπουργός, Έφη Αχτσιόγλου επισημαίνοντας ότι στον προϋπολογισμό του Οκτωβρίου θα έχουμε συγκεκριμένα δεδομένα.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι το μέτρο της απομείωσης της προσωπικής διαφοράς δεν είναι αναγκαίο δημοσιονομικά ούτε διαρθρωτικά.

Αναφερόμενη στην αύξηση του κατώτατου μισθού, είπε ότι θα ισχύσει για όλους, χωρίς ηλικιακές διακρίσεις.

Στην διάρκεια της ομιλίας του στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει ένα τολμηρό πακέτο μέτρων που θα αποτελέσει ανάσα για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού.

Απόφαση του πρωθυπουργού είναι να μειώσει κατά 30% τον ΕΝΦΙΑ.

Πρόκειται για ένα μέτρο που θα ανακουφίσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων και ειδικά τους μικροϊδιοκτήτες ενώ παράλληλα θα τονώσει και την αγορά ακινήτων που άρχισε σταδιακά να ανακάμπτει.

Ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει τη μείωση της φορολογίας για τα μεσαία εισοδήματα καθώς και στοχευμένη μείωση του ΦΠΑ.

Το πακέτο Τσίπρα περιλαμβάνει επίσης ενισχύσεις για τους άνεργους και τα κοινωνικά εκείνα στρώματα που εξαθλιώθηκαν από τα εφιαλτικά μνημόνια.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού σηματοδοτούν τη νέα εποχή που έρχεται για τον λαό και τη χώρα.

Η επούλωση των πληγών του μνημονίου δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Αλλά το γεγονός ότι η χώρα κατάφερε να βγει από τα μνημόνια και να εξασφαλίσει μεγάλα πλεονάσματα λύνει τα χέρια του Αλέξη Τσίπρα που είναι αποφασισμένος να επιστρέψει στην κοινωνία αυτά που επιτεύχθηκαν με τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Το πακέτο Τσίπρα αναμένεται να αλλάξει ριζικά και το πολιτικό κλίμα.

Ο πρωθυπουργός, με όπλο συγκεκριμένα μέτρα και αποφάσεις και όχι υποσχέσεις, θα προχωρήσει σε επίθεση σε όλα τα μέτωπα της δημόσιας ζωής με στόχο να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς με το παλιό χρεοκοπημένο σύστημα που επιδιώκει την επιστροφή της χώρας στο φαύλο παρελθόν.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/341402-Teleionei-oristika-o-ergasiakos-mesaionas ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...