Tη Ναύπακτο επισκέφθηκε ο ΥΠΑΑΤ Σπήλιος Λιβανός-Συνάντησεις στο Δημαρχείο(Δηλώσεις-Βίντεο)

-Να γίνει η Ναυπακτία παγκόσμιο κέντρο εναλλακτικού τουρισμού,συνδεόμενο με τον πρωτογενή τομέα.

Τη Ναύπακτο επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου,ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Σπήλιος Λιβανός.

Ο κ.Λιβανός,έγινε δεκτός στο κεντρικό κτήριο του δημαρχείου,από τον δήμαρχο Βασίλη Γκίζα,ενώ είχε μία σειρά από ολιγομελείς συναντήσεις (λόγω των περιοριστικών μέτρων) με στελέχη της δημοτικής αρχής, μέλη επιτροπών και νομικών προσώπων

Στις δηλώσεις τους ο δήμαρχος Β.Γκίζας,αφού ευχαρίστησε τον κ.Λιβανό για την πρώτη του επίσκεψη με τη νέα του θεσμική ιδιότητα του υπουργού,ανέφερε ότι με τη δυναμική του παρουσία η Ναυπακτία προσδοκά πολλά,ιδιαίτερα η αγροτική οικονομία στην οποία η δ.ε.Χάλκειας συμμετέχει ενεργά,αλλά και το θαλάσσιο μέτωπο που στερείται αλιευτικών υποδομών και εγκαταστάσεων.

Κλείνοντας ο κ.Γκίζας τόνισε το διαρκές ενδιαφέρον του υπουργού διαχρονικά σε καίρια ζητήματα και προβλήματα,που ζητούν παρέμβασης προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες,όπως το δημαρχείο ή το αλιευτικό καταφύγιο.

Ο κ.Λιβανός κατά την αντιφώνησή του,αφού ευχαρίστησε το δήμαρχο για την υποδοχή και τη χαρά του να επισκέπτεται-όπως είπε-έναν αγαπημένο πάντα τόπο όπως είναι η Ναύπακτος,τόνισε ότι η παρουσία του έχει σκοπό να συζητηθούν οι προοπτικές ανάπτυξης ανάμεσα στο δήμο και το υπουργείο με στόχο τη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον πολιτισμό,την ιστορία και τον τουρισμό.

Ο κατ’εξοχήν τόπος που μπορεί να ενσαρκώσει το όραμα και τον πυλώνα ανάπτυξης που έχει μπει στο υπουργείο,της Ελληνικής διατροφής και των καταπληκτικών Ελληνικών προιόντων που συνδέονται με τη ζωή και τον πολιτισμό μας,την υγεία μας,την ιστορία μας και τον Τουρισμό,είναι εδώ στη Ναυπακτία.

Η σύνδεση του θαλάσσιου μετώπου με το βουνό και οι δυνατότητες παραγωγής μας δίνει το δικαίωμα να σχεδιάσουμε αυτά που χρόνια συζητάμε,πως δηλαδή μπορεί να γίνει η Ναυπακτία παγκόσμιο κέντρο εναλλακτικού τουρισμού,συνδεόμενο με τον πρωτογενή τομέα.

Είναι μια ευκαιρία μετά από καιρό να νιώσουμε ότι βάλαμε και μεις το δικό μας λιθαράκι στην ανάπτυξη του τόπου.

Αναφορικά με την πανδημία,εξέφρασε ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι βρισκόμαστε στο τέλος μια διαδρομής,ώστε να κερδίσουμε σταδιακά την κοινωνική και οικονομική μας ζωή μας πίσω,βάζοντάς τη σε μια νέα πορεία ανάπτυξης



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...