Tο «ευαγγέλιο» της Χρυσής Αυγής: «Πίστευε, Υπάκουε, Πολέμα»!

Tο «ευαγγέλιο» της Χρυσής Αυγής: «Πίστευε, Υπάκουε, Πολέμα»!
“Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας” – “Δεν λησμονούμε τίποτα και ανταποδίδουμε καίρια και ουσιαστικά”

Οι τακτικές και οι «ιερές δομές» που θα βγάλουν την Χρυσή Αυγή από το περιθώριο και θα την κάνει αποδεκτή στην ελληνική κοινωνία περιγράφονται αναλυτικά σε ένα 16σελιδο εγχειρίδιο το οποίο φαίνεται πως αποτελούσε το «ευαγγέλιο» των πυρηναρχών του κόμματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Τύπου της Κυριακής», βάση του εν λόγω εγχειριδίου  οργανωνόταν η τακτική του κόμματος και σύμφωνα με  αυτό γίνονταν και η εκπαίδευση στα «πιστεύω» της Χρυσής Αυγής με «μότο» το «Πίστευε, υπάκουε, πολέμα»!

Ενδεικτικό είναι ένα απόσπασμα από το εν λόγω  κείμενο στο οποίο αναφέρεται ότι «όλοι είμαστε φορείς του αγώνα και ο αγώνας δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς μαχητές πιστούς, ακούραστους και σκληρούς. Ο αγώνας μεταφράζεται ως… απάντηση στον εχθρό προξενώντας του ανάλογες ή και σημαντικότερες βλάβες».

Όσο για τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία στρατολογούνταν τα νέα μέλη στα τάγματα εφόδου, πρόκειται για το «υψηλό ηθικό» και η «πειθαρχία».

«Η πεποίθησή μας στην τελική νίκη πρέπει να είναι χαλύβδινη και η συνειδητή συλλογική υπακοή μας στις προσταγές της πίστης μας, που είναι η πειθαρχία, πρέπει να είναι ασάλευτη. Ανάμεσά μας δεν χωρούν ηττοπαθείς και απείθαρχοι», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εγχειρίδιο του μίσους.

Μάλιστα, «στόχος» για την επέκταση του νεοναζιστικού δικτύου φαίνεται πως ήταν και είναι οι «ευάλωτες» περιοχές, αυτές δηλαδή που αντιμετωπίζουν προβλήματα φτώχειας, ανεργίας και
εγκληματικότητας.

«Οφείλουμε να μαχόμαστε σε περιοχές και χώρους και ομάδες που ο εχθρός δεν φτάνει από αδιαφορία, λάθος εκτίμηση ή αδυναμία», αναφέρουν και υποστηρίζουν ότι, έτσι γίνονται «οι πιο δυνατοί».

«Ο πατριωτισμός είναι το στερνό κίνητρο που μπορεί να ερεθίσει το αισθητήριο του λαού πιο πέρα από το ατομικό και ιδιοτελές συμφέρον, γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται κατά κόρον παράλληλα με όλες τις θέσεις μας. Πρέπει να βολιδοσκοπούμε τις πολιτικές καταστάσεις που επηρεάζουν μεγάλες λαϊκές μάζες που ψάχνουν για λύσεις».

Όσο για εκείνους που διαφωνούν και αντιδρούν με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, μπαίνουν αυτόματα στο «στόχαστρο» και σύμφωνα με το «ευαγγέλιο» των χρυσαυγιτών «αύριο όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας ουσιαστικά και θα πληρώσει κακοπιστία του με το ίδιο και χειρότερο τίμημα».

«Όταν αρνηθεί να δεχθεί τα ολοφάνερα νοσήματα της εθνικοσοσιαλιστικής αλήθειας, δεν πρέπει να υπάρχει γι’ αυτόν οίκτος, σεβασμός ούτε περιφρόνηση. Γι’ αυτό η προπαγάνδα μας είναι πέρα από την πατριωτική της λαμπρότητα, παράλληλα μια απόλυτη ανθρωπιστική πράξη (…) Σήμερα όποιος δεν είναι εναντίον μας είναι μαζί μας τυπικά. Αύριο όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας ουσιαστικά και θα πληρώσει κακοπιστία του με το ίδιο και χειρότερο τίμημα.  Δεν πρέπει να λησμονούμε κανένα χτύπημα, καμία ύβρη, καμία προσβολή. Μα, παράλληλα, είναι καθήκον μας να ξέρουμε πότε και πώς θα το ανταποδώσουμε καίρια και ουσιαστικά».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...