Tο μυστικό για να μεγαλώσετε ένα ήρεμο μωρό

Tο μυστικό για να μεγαλώσετε ένα ήρεμο μωρό
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν Ολλανδοί ερευνητές οι γυναίκες που καταναλώνουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης Β12 στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να κάνουν ήσυχα μωρά!
Η συγκεκριμένη βιταμίνη περιέχεται στα ζωϊκά προϊόντα όπως είναι τα αβγά, το κοτόπουλο και το μοσχαρίσιο κρέας. Σύμφωνα με την έρευνα οι έγκυοι με χαμηλά επίπεδα της Β12 γεννούν βρέφη που κλαίνε τουλάχιστον τρεις φορές ημερησίως.

Οι επιστήμονες μέτρησαν αρχικώς τα επίπεδα της Β12 στο αίμα 4 χιλιάδων γυναικών που βρίσκονταν στην 12η εβδομάδα της κύησης. Στην συνέχεια ζήτησαν από τις γυναίκες αυτές,  τρεις μήνες αφότου είχαν γεννήσει, να τους αναφέρουν πόσο ήσυχα ή ανήσυχα ήταν τα μωρά που έφεραν στον κόσμο.

Οι ερευνητές συνδύασαν τις απαντήσεις των εθελοντριών με τα επίπεδα της Β12 που είχαν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσο πιο χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης είχε μια έγκυος τόσο πιο ανήσυχο γεννιόταν το μωρό της.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη Β12 παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος του εμβρύου ενώ σχετίζεται και με την υγεία του αίματος. Η έλλειψη της Β12 συνδέεται με αναιμία, κόπωση, δυσκοιλιότητα και απώλεια βάρους σύμφωνα με το imommy.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...