Tροπολογία κατέθεσε ο Σπήλιος Λιβανός για τα Γεωπονικά Τμήματα: «δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να ζήσουν κάνοντας αυτό που αγαπούν»

Ο Σπήλιος Λιβανός, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να υποστηρίξει την από 21.03.2023 τροπολογία που κατέθεσε για την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους αποφοίτους των πρώην ΤΕΙ γεωπονικών σπουδών που έγιναν ΑΕΙ.

Ο κ. Λιβανός, αφού στήριξε την νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και συνεχάρη τον Υπουργό κ. Γεωργαντά και τον Υφυπουργό κ. Στύλιο για την μεθοδική δουλειά που γίνεται στο Υπουργείο, σημείωσε:


«Με την τροπολογία αυτή, θέλησα να φέρω εντός της Βουλής ένα θέμα που αφορά χιλιάδες νέες και νέους μας. Ένα θέμα για το οποίο από το 2021 βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με φοιτητές από όλη την Ελλάδα, με τις πρυτανικές αρχές, προκειμένου να λυθεί νομοθετικά. Πρόκειται για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την κατάργηση των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων εν μια νυκτί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τον ν. 4610/2019. Παρέλειψε, όμως, η τότε κυβέρνηση να ρυθμίσει το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των ΤΕΙ που έγιναν ΑΕΙ, με συνέπεια 4.000 και πλέον νέοι να μην μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα τους, να στερούνται θεμελιώδη δικαιώματα τους.»

Περαιτέρω, ο κ. Λιβανός επεσήμανε ότι: «Η τροπολογία αυτή, με την οποία απονέμουμε επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους των πρώην ΤΕΙ που έγιναν ΑΕΙ το 2019, δίνει ουσιαστικά στα παιδιά αυτά τη δυνατότητα να ζήσουν κάνοντας αυτό που αγαπούν. Παράλληλα, απηχεί την ευρύτερη πολιτική του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και γενικά της Κυβέρνησης προς στήριξη των νέων ανθρώπων, όπως αυτό φάνηκε και από το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...