Tσίπρας στους New York Times: Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις την Ευρώπη όταν είσαι μόνος

Tσίπρας στους New York Times: Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις την Ευρώπη όταν είσαι μόνος

«Νομίζω ότι δεν είναι εύκολο να αλλάξεις την Ευρώπη όταν είσαι μόνος», είπε ο πρωθυπουργός στον δημοσιογράφο Τζιμ Γιάρντλεϊ των New York Times.

«Έχει φτάσει η Ευρώπη σε οριακό σημείο;», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος και πραγματεύεται το προσφυγικό, την ελληνική κρίση χρέους, τη ρωσική επιθετικότητα και την τρομοκρατία στους ευρωπαϊκούς νόμους, ζητήματα που απείλησαν φέτος να ακυρώσουν την ΕΕ, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα. Όπως αναφέρει ο Αμερικανός δημοσιογράφος: «ο Τσίπρας ήταν ακόμη χωρίς γραβάτα, ακόμη πρωθυπουργός. Φαινόταν κουρασμένος, ίσως ακόμη και σε απόγνωση».

«Είδαμε ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος», είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη συμφωνία. «Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και η Γερμανία ήταν πολύ, πολύ σκληροί», προσθέτει.

Ακόμη θεωρεί τον εαυτό του φιλοευρωπαίο, όπως είναι και οι περισσότεροι Ελληνες, αναφέρει και τον ενθαρρύνει η άνοδος των αριστερών κομμάτων στην Πορτογαλία και την Ισπανία.

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη πλέον», σημειώνει, αλλά περιγράφει τις Βρυξέλλες ως «το βασίλειο της γραφειοκρατίας», ένα μέρος στο οποίο «υπάρχει έλλειψη δημοκρατίας. Οι πιο σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες», ενώ ο πρωθυπουργός παραδέχεται ότι «είμαι πολύ πολύ προβληματισμένος για το μέλλον».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...