TASS: Πούτιν-Ερντογάν συμφώνησαν για αγορά S400

Ρεπορτάζ για τις off the record συζητήσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσίασε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Άγκυρα εξέφρασε την επιθυμία να αγοράσει οπλικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας από τη Μόσχα, ενισχύοντας σημαντικά το οπλοστάσιό της.

«Η αγορά όπλων από τη Ρωσία αποτελεί το τελευταίο -και σημαντικότατο- σκέλος της διμερούς συνεργασίας που συμφώνησαν οι δύο πρόεδροι», ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της εταιρείας Rosoboronexport, Βλαντιμίρ Γκοντσάροφ, επιβεβαίωσε στο πρακτορείο TASS, ότι έχουν ήδη ξεκινήσει συνεργασία με αντίστοιχες τουρκικές, προκειμένου να προχωρήσει το μεγάλο πρότζεκτ.

«Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας εξέφρασε το ενδιαφέρον του για μία ευρεία γκάμα οπλικών συστημάτων και ειδικότερα για τα εναέρια αμυντικά συστήματα που παράγει η Ρωσία. Επίσης, συζητήσαμε για περαιτέρω συνεργασία στο μέλλον, με όπλα τελευταία τεχνολογίας», τόνισε ο Γκοντσάροφ.

Το πρακτορείο TASS αναφέρει ότι επικρατεί μεγάλος αναβρασμός επισκέψεων και επαφών μεταξύ επιτελών και κυβερνητικών στελεχών των δύο χωρών, με αντικείμενο την πώληση οπλικών συστημάτων στην Τουρκία.

Επιβεβαίωση των συζητήσεων από τον εκπρόσωπο του Πούτιν

Τις συζητήσεις επιβεβαίωσε με δήλωσή του και ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη συστοιχία πυραύλων αντιαεροπορικής άμυνας S-400.

«Το θέμα συζητήθηκε,όπως και άλλα ζητήματα, που αφορούν την στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία» δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «η συζήτηση στο τομέα της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας έγινε σε θετικό κλίμα».

Συνομιλίες, όσον αφορά το ζήτημα αυτό, διεξάγονται από το περασμένο χειμώνα, ωστόσο οι δύο κυβερνήσεις δεν προβάινουν σε καμία συγκεκριμένη ανακοίνωση, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, επισημαίνοντας ότι, απλώς αναφέρουν κάθε φορά ότι οι συνομιλίες διεξάγονται σε θετικό κλίμα, περνούν στο τελικό στάδιο, αλλά προς το παρόν δεν δεν κατέληξαν στην υπογραφή συμβολαίου.

Σύμφωνα, με πληροφορίες ορισμένων πηγών που έχουν πρόσβαση στο συγκεκριμένο θέμα, με τις οποίες κατάφερε να συνομιλήσει ο δημοσιογράφος του Tass, στο ζήτημα της πώλησης των S-400 στην Τουρκία υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα. Η Τουρκία επιδιώκει να διασφαλίσει τους πιο ευνοϊκούς όρους, που σχετίζονται τόσο με την τιμή αγοράς, όσο και με την παράδοση τμήματος της τεχνολογίας και την απο κοινού κατασκευή μερικών τμημάτων των S-400. Η Ρωσία προς το παρόν αυτό που επιδιώκει είναι να πωλήσει τα συστήματα αυτά, χωρίς να επιβαρύνει το συμβόλαιο πώλησης με πρόσθετους όρους.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/282108-TASS-Poytin-Erntogan-symphonesan-gia-agora-S400 ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...