Tihiorace:«Παρουσίαση X-Ultra 186χλμ.- Ultra 75χλμ. και Brevet»

Οι δράσεις του «Tihiorace» για την υπόλοιπη φετινή χρονιά παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 στο Δημαρχείο Δελφών στην Άμφισσα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Γιώργος Δελμούζος, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, ο Δήμαρχος Δωρίδας κ. Γιώργος Καπεντζώνης, ο εμπνευστής και δημιουργός δράσεων «Tihiorace» κ. Θωμάς Ρούμπας και ο πρωταθλητής Ελλάδας στο Μαραθώνιο Δρόμο, Κώστας Γκελαούζος.

Οι φετινοί αγώνες «X-Ultra186χλμ.» και «Ultra 75χλμ» μετρούν αντίστροφα για τη διεξαγωγή τους και οι προετοιμασίες εντείνονται, παράλληλα όμως ετοιμάζονται και οι αθλητές για να πάρουν μέρος στη διοργάνωση που θα διεξαχθεί από 17 ως 20 Οκτωβρίου.

Η διοργάνωση «X- Ultra 186χλμ.» φέτος θα έχει τους δικούς της βαθμούς, αφού η InternationalTrailRunningAssociation δίνει 6 βαθμούς στους τερματίσαντες. Πρόκειται για την ομοσπονδία, που έχει ειδικό σύστημα αξιολόγησης των αγώνων βουνού.

Εκτός από τους αγώνες βουνού, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 θα διεξαχθεί ποδηλατική βόλτα «Brevet».

Παναγιώτης Ταγκαλής (δήμαρχος Δελφών): «Σας καλωσορίζουμε στην Άμφισσα. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που φιλοξενούμε τον αγώνα και την ομάδα «Tihiorace», όχι μόνο γιατί είμαστε λάτρεις του αγώνα, αλλά θα είμαστε και συμπαραστάτες. Θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια και σε συνεργασία με τον όμορο Δήμο μας που πιστεύουμε ότι οι προθέσεις του ταυτίζονται. Γενικότερα να τονίσω ότι τα αθλητικά δρώμενα μπορούν να συνδυαστούν και με τον τουρισμό και με τη βοήθεια όλων των φορέων, συλλόγων και εθελοντών να φέρουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα».

Γιώργος Δελμούζος (Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας): «Σας καλησπερίζω και εγώ με τη σειρά μου. Χαίρομαι που η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας στηρίζει τον αγώνα. Θέλω να πω πως από τους πρώτους εθελοντές του αγώνα που θα γραφτούν θα είμαι εγώ. Πιστεύω ότι ο μικρός και ταλαιπωρημένος μας νομός έχει ανάγκη από τέτοιες δράσεις. Θα είμαστε κοντά έστω και με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε».

Γιώργος Καπεντζώνης (Δήμαρχος Δωρίδας): «Να ευχαριστήσω για την πρόσκληση εδώ και το «Tihiorace». Μια διοργάνωση που είναι μεγάλου βεληνεκούς για όσους δεν το γνωρίζουν και έχει παράλληλες δράσεις, καθώς δεν είναι μόνο οι αγώνες ορεινού τρεξίματος. Μας αφορούν όλους θέλω να πιστεύω με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα θέλω να χαιρετήσω την παρουσία του κ. Τάσου Δελημπαλταδάκη που έχει κάνει μια μεγάλη επένδυση στην περιοχή μας (μέσω του πεντάστερου ξενοδοχείου «DasosTheretron» και δεν είναι ξεκομμένη με τον αγώνα «Tihiorace» και θέλουμε αυτό να λειτουργήσει σε ένα πολύ ωραίο μέρος. Όλοι εμείς θέλουμε να υποστηρίξουμε τις δράσεις αυτές, αλλά θέλουμε και να βελτιώσουμε τις συνθήκες, όπου χρειάζεται. Ακόμη θέλω να αναφερθώ στους εθελοντές και τους ευχαριστούμε γιατί χωρίς εκείνους δεν θα προχωρούσαμε».

Κώστας Γκελαούζος (πρωταθλητής Μαραθωνίου Δρόμου): «Καλημέρα σε όλους. Μέχρι τα 18 μου έκανε πρωταθλητισμό στην Άμφισσα. Βλέπω πλέον ότι η περιοχή της Φωκίδας ενεργοποιείται, ανεβαίνει ο αθλητισμός και το δρομικό κίνημα. Έτρεχα σε διαδρομές είτε στο Λιανοκλάδι, είτε στο Μόρνο και έλεγα πάντα για τις όμορφες διαδρομές και πως θα μπορούσαν να γίνονται αγώνες. Μετά από χρόνια είδα ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, όπως του «Tihiorace» που κάνουν τέτοιους αγώνες. Επίσης, βλέπω πως η περιοχή θέλει να ανέβει ο αθλητικός τουρισμός και η άψογη διοργάνωση που κάνει το «Tihiorace» δείχνει πως δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο πλέον η Φωκίδα να αναπτυχθεί».

Θωμάς Ρούμπας (δημιουργός Tihiorace): «Είναι η έκτη χρονιά που διοργανώνουμε αθλητικούς αγώνες. Το 2014 ξεκινήσαμε με μικρά βήματα και κάθε χρόνο αναπτυσσόμασταν. Οι στόχοι είναι αισιόδοξοι. Μπροστά μας έχουμε τώρα τρεις δράσεις, την ποδηλατική βόλτα και τα X-Ultra και Ultra. Ανακοινώσαμε ήδη πως το 2020 ο αγώνας μεγαλώνει σε απόσταση και θα ενώσουμε τις τρεις κορυφές (Βαρδούσια, Γκιώνα, Παρνασσός) θα είναι κάτι μοναδικό στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Το όραμα είναι υψηλό. Η δημιουργία δράσεων και υποδομών με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής. Η σωστή ανάπτυξη και όχι η άναρχη. Να έρχεται ο κόσμος και να βρίσκει δράσεις και για μας στόχος είναι και ο επαναπατρισμός των νέων και όχι μόνο που έχουν φύγει από την περιοχή».

Στη συνέχεια ο σχεδιαστής αγωνιστικών διαδρομών Λουκάς Πρατήλας παρουσίασε στοιχεία που αφορούν τους αγώνες «X-Ultra 186χλμ.» και «Ultra 75χλμ.» και ο διευθυντής του «Tihiorace» Απόστολος Μόσχος την ποδηλατική βόλτα «Brevet».

Μάθετε πληροφορίες για τον αγώνα «Brevet», «X-Ultra 186χλμ.»και τον αγώνα «Ultra 75χλμ.» στο www.tihiorace.gr.

Οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται, μπείτε και γραφτείτε, ζήστε τηνεμπειρία της διοργάνωσης και κερδίστε τους βαθμούς.

                                                                                                ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...