Time: Μυστικό ταξίδι συνεργάτη του Πούτιν στο Άγιον Όρος

ΤΑΞΙΔΙ… ΧΟΛΙΓΟΥΝΤΙΑΝΗ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ                                    

Μυστικό ταξίδι, που παραπέμπει περισσότερο σε χολιγουντιανή ταινία περιπέτειας, φέρεται να πραγματοποίησε στενός συνεργάτης του Ρώσου Προέδρου στο Άγιον Όρος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το περιοδικό TIME, ο Βλαντισλάβ Σουρκόφ, ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Βλαντιμίρ Πούτιν και χαρακτηρισμένος ως “ανεπιθύμητος” στην ΕΕ και στις ΗΠΑ, πραγματοποίησε ταξίδι-αστραπή στο Άγιον Όρος, τον περασμένο Μάιο, χωρίς κανείς να αντιληφθεί την παρουσία του.

Το αμερικανικό περιοδικό αναφέρει με νόημα πως: “Η Ελλάδα είναι νομικά υποχρεωμένη να βοηθά στην επιβολή των κυρώσεων” και προσθέτοντας ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος επέβλεψε την επίσημη επίσκεψη, δεν απάντησε με κάποιο σχόλιο. Από την πλευρά του, πάντως, το Κρεμλίνο σχολίασε ότι, αυτό το ρεπορτάζ “δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα”. Σύμφωνα πάντως με το περιοδικό , τρεις ανεξάρτητες πηγές επιβεβαίωσαν ότι το δεξί χέρι του Ρώσου προέδρου αγνόησε επιδεικτικά την απαγόρευση εισόδου στο ελληνικό έδαφος. Ο Σουρκόφ φέρεται να συνόδεψε τον Πούτιν στο προσκύνημά του στο Άγιο Όρος στις 28 Μαίου. Η απάντηση  του Κρεμλίνου όταν ρωτήθηκε σχετικά ήταν ότι η πληροφορία αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Πάντως, ο Σουρκόφ θεωρείται ο βασικός αρχιτέκτονας του συστήματος Πούτιν και ήταν ο κύριος διαπραγματευτής με τις ΗΠΑ με στόχο τον τερματισμό της σύρραξης στην Ουκρανία.

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως πολλοί αμφισβητούν την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος επισημαίνοντας πως δεν συνάδει με τον τρόπο ζωής του ο οποίος απέχει από την χριστιανική πίστη.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το TIME, ο πάτερ Μακάριος στο Άγιο όρος επιβεβαίωσε ότι ο Σούρκοφ τον επισκέφθηκε στις 27 Μαΐου και του συστήθηκε ως “υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Κρεμλίνου”. Μία ακόμη πηγή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία τους, επίσης επιβεβαίωσε την επίσκεψη εκείνη την ημέρα.

Ο Βλαντισλάβ Σουρκόφ διετέλεσε αναπληρωτής προσωπάρχης του Κρεμλίνου . Εξαναγκάστηκε σε παραίτηση πριν από τρία χρόνια εξαιτίας μίας διαμάχης εξουσίας ανάμεσα στο Κρεμλίνο και την κυβέρνηση, επιφέροντας πλήγμα στο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πολιτικό τέκνο του Πούτιν. 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...