Tips για να ανακάμψετε μετά από πολύ φαγητό

Tips για να ανακάμψετε μετά από πολύ φαγητό
Είστε σε δίαιτα και ενώ την ακολουθείτε κατά γράμμα, ξαφνικά μια έξοδος στο αγαπημένο σας εστιατόριο ή ένα πάρτι με φίλους, χαλάει όλη σας την προσπάθεια.
 Όμως, χαλαρώστε. Οι μικρές αποτυχίες είναι εύκολο να διορθωθούν.
Το πρώτο πράγμα που δεν πρέπει να κάνετε, μετά από μια βραδινή κραιπάλη φαγητού, είναι να παραλείψετε το επόμενο γεύμα σας, για να αντισταθμίσετε  την ημέρα της υπερφαγίας. Η παράλειψη γευμάτων επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας και μπορεί να σας οδηγήσει πάλι σε υπερκατανάλωση, όταν έρθει η ώρα να φάτε κανονικά. Αντ αυτού επιλέξτε τροφές με πρωτεΐνη και πλούσιες σε φυτικές ίνες, που βοηθούν στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και διατηρούν την πείνα υπό έλεγχο.
Οι αρνητικές σκέψεις, μετά από μια μέρα με πολύ φαγητό, δεν θα βοηθήσουν να συνεχίσετε και πάλι το πρόγραμμα διατροφής σας. Αναλάβετε δράση κάνοντας πιο υγιεινό το επόμενο γεύμα σας και να έχετε κατά νου ό,τι οι περιστασιακές ατασθαλίες, δεν καταστρέφουν τη διατροφή σας. Ένα υγιεινό πρόγραμμα  διατροφής και η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι το μυστικό, για να χάσετε κιλά μακριά και να μη τα ξαναπάρετε στο μέλλον.
Εάν η υπερκατανάλωση τροφής αφορά τα γλυκά, τότε την επόμενη ημέρα πιθανότατα να θέλετε να φάτε και πάλι κάτι με ζάχαρη. Το σώμα μεταβολίζει τη ζάχαρη γρήγορα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μετά να ακολουθεί η υπογλυκαιμία. Για να αντισταθείτε στη λαχτάρα των γλυκών, μπορείτε να φτιάξετε ένα χυμό με φρέσκα φρούτα, όπως, μήλο, αχλάδι, ή μούρα, ώστε να σας παρέχουν μια γλυκιά γεύση.
Τέλος, δεν χρειάζεται να συκοφαντείτε τα τρόφιμα που αγαπάτε, διότι μπορείτε να τα απολαύσετε σε φυσιολογικές  ποσότητες. Παράδειγμα: Αν σας αρέσει η σοκολάτα, αντί να φάτε μια ολόκληρη, κόψτε και δοκιμάστε ένα μικρό κομμάτι και θα δείτε ότι θα ικανοποιηθεί ο πόθος σας για γλυκό.


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...