Tips και σπιτικές μάσκες για ένα πρόσωπο χωρίς σπυράκια

Tips και σπιτικές μάσκες για ένα πρόσωπο χωρίς σπυράκια
Αποκτήστε ένα φρέσκο πρόσωπο χωρίς σπυράκια και μαύρα στίγματα… μέσα από «σπιτικές» συνταγές ομορφιάς και tips καθαρισμού της επιδερμίδας! 
Μέσα στο ψυγείο σας κρύβονται δεκάδες «καλλυντικά» που είναι ικανά να χαρίσουν λάμψη και να σας γλιτώσουν από τα μαύρα στίγματα της τελευταίας στιγμής. Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές για ένα δροσερό πρόσωπο και μάσκες ομορφιάς για την καταπολέμηση της ακμής.

«Σπιτικές» μάσκες που καταπολεμούν τα σπυράκια
Λεμόνι: Πλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό και στη συνέχεια, ρίξτε το χυμό ενός λεμονιού σε ένα μπολ. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και ανακατέψτε. Πρόκειται για ένα μείγμα που καταπολεμεί τα σπυράκια, αρκεί να το αφήσετε για 20 λεπτά πάνω στο πρόσωπό σας.

Παπάγια: Αφαιρέστε τον φλοιό του φρούτου και με ένα κουτάλι διαλύστε το εσωτερικό του. Τοποθετήστε την πάστα στο πρόσωπό σας για τουλάχιστον μια ώρα και ύστερα ρίξτε νερό στο πρόσωπό σας. Εάν ακολουθείτε αυτή τη διαδικασία για τουλάχιστον τρεις μήνες… θα δείτε τεράστια διαφορά στην υγεία του προσώπου σας!

Πλιγούρι βρώμης: Ανακατέψτε λίγο πλιγούρι με ροδόνερο μέχρι να πάρει τη μορφή κρέμας. Εφαρμόστε την στις περιοχές του προσώπου που έχουν σπυράκια ή ερεθισμούς για περίπου 15 λεπτά. Στο τέλος, ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό.

Οδοντόκρεμα: Πρόκειται για το μυστικό «όπλο» των γυναικών απέναντι στα σπυράκια που εμφανίζονται από το πουθενά. Βάλτε μια λεπτή στρώση οδοντόκρεμας πάνω στο σπυράκι για τουλάχιστον 25 λεπτά και να είστε σίγουροι ότι το επόμενο πρωί το πρόσωπό σας θα λάμπει.

Ντομάτα: Οι ντομάτες έχουν φυσικές αντισηπτικές ιδιότητες και ξεραίνουν τα σπυράκια. Πολτοποιήστε μια μικρή ντομάτα και απλώστε το χυμό στο πρόσωπό σας λίγο πριν κοιμηθείτε. Ξεπλυθείτε το επόμενο πρωί και ανακαλύψτε ένα πρόσωπο γεμάτο φρεσκάδα…

Φύλλα κόλιανδρου: Ανακατέψτε μερικά φύλλα κόλιανδρου και λίγο σκόνη κουρκουμά με νερό μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα. Αυτή θα αποτελέσει τη νέα μάσκα προσώπου που θα δώσει «τέλος» στα σπυράκια.

Lime: Ενώστε ίσα μέρη χυμού lime και κανέλας σε σκόνη και εφαρμόστε το μείγμα πάνω στα σπυράκια. Αφήστε το πάνω στο πρόσωπό σας καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και ξεπλυθείτε τις πρωινές ώρες.

Καλαμποκάλευρο: Βάλτε σε ένα μπολ τρία σφηνάκια καλαμποκάλευρο και ένα σφηνάκι ξύδι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει κολλώδες. Αφήστε το μείγμα να «καθίσει» πάνω στο πρόσωπό σας για 15 έως 30 λεπτά και στη συνέχεια, αφαιρέστε τη μάσκα με ζεστό νερό και μια χλιαρή πετσέτα.

Γιαούρτι: Ανακατέψτε τρεις κουταλιές της σούπας γιαούρτι με δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι βρώμης και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε το μείγμα και εφαρμόστε το στην περιοχή του προσώπου.

Πως να κρατάτε φρέσκο το πρόσωπό σας

– Προμηθευτείτε συμπληρώματα βιταμίνης C που προλαμβάνουν την πρόωρη γήρανση και βοηθούν το σώμα στην παραγωγή κολλαγόνου.
– Καταναλώστε ένα φλιτζάνι πράσινα λαχανικά την ημέρα (κατά προτίμηση βραστά ή σε μορφή χυμού) για να κρατήσετε «ζωντανή» την επιδερμίδα σας. Έτσι, θα γεμίσετε με θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ομορφιά και την υγεία.
– Απομακρυνθείτε από το άγχος που ξηραίνει και «σπάει» το δέρμα. Αντίθετα, πείτε «ναι» στη γιόγκα, τις βαθιές αναπνοές και τη χαλαρωτική μουσική, ώστε να ηρεμείτε εύκολα μέσα στο 24ωρο.
– Καθαρίστε δυο φορές την ημέρα το δέρμα σας, δηλαδή το πρωί και το βράδυ πριν τον ύπνο. Δεν έχει σημασία εάν δεν έχετε βαφτεί μέσα στο 24ωρο, καθώς πάνω στο πρόσωπό σας υπάρχουν διάφοροι αόρατοι «εχθροί» εξαιτίας των ρύπων που βλάπτουν το δέρμα. Προτιμήστε το χλιαρό νερό και όχι το υπερβολικά ζεστό ή κρύο νερό, καθώς μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα σας.
– Μην αμελείτε να κάνετε απολέπιση προσώπου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Για να πετύχετε ένα απαλό πρόσωπο χωρίς μαύρα στίγματα, είναι σημαντικό να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα του προσώπου σας μέσα από την απολέπιση. Μετά από αυτή τη διαδικασία, μην ξεχνάτε την ενυδατική κρέμα προσώπου.
– Αποφύγετε τα συνηθισμένα σαπούνια και οδηγηθείτε προς τα καθαριστικά τζελ προσώπου που είναι ιδανικά για τον δικό σας τύπο δέρματος. Βέβαια, μετά τον καθαρισμό, είναι σημαντικό να σκουπίζεστε με την προσωπική σας πετσέτα και όχι με την «κοινή» του μπάνιου, καθώς μπορεί να διαθέτει βακτήρια.

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...