To μήνυμα της Αλεξίας Χαρακίδα για το Πάσχα

To μήνυμα της Αλεξίας Χαρακίδα για το Πάσχα

Θα αναφερθώ στα λόγια του Ν. Καζαντζάκη  «Κάθε άνθρωπος, άξιος να λέγεται γιος του ανθρώπου, σηκώνει τον Σταυρό του κι ανεβαίνει τον Γολγοθά του.
Πολλοί, οι πιο πολλοί, φτάνουν στο πρώτο, στο δεύτερο σκαλοπάτι, λαχανιάζουν, σωριάζονται στη μέση της πορείας και δεν φτάνουν στην κορυφή του Γολγοθά-θέλω να πω στην κορυφή του χρέους τους-να σταυρωθούν, ν΄ αναστηθούν και να σώσουν την ψυχή τους. Λιποψυχούν, φοβούνται να σταυρωθούν και δεν ξέρουν πως η Σταύρωση είναι ο μόνος δρόμος της Ανάστασης!!!Άλλον δεν έχει…» Ο συμβολισμός της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης μας διδάσκει πως όσο σκληρά κι αν δοκιμαζόμαστε, αν σταθούμε με δύναμη, αγάπη για τον συνάνθρωπο, πίστη και αισιοδοξία, θα βρούμε τη διέξοδο και τη λύτρωση από όσα μας βασανίζουν.
Ολοι οι πολίτες, βιώνουμε ο καθένας το δικό του «Γολγοθά». Θα πρέπει να αντιληφθούμε πως οι δυσκολίες ,οι δυσάρεστες καταστάσεις, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας είναι η ουσιαστικά η δύναμή μας… Μετά τον Γολγοθά έρχεται η Ανάσταση , το διαχρονικό μήνυμα της οποίας ειδικά φέτος καθίσταται πιο επίκαιρο από ποτέ. Το Πάσχα και ιδιαίτερα η Ανάσταση του Χριστού θεωρείται ως η σπουδαιότερη γιορτή του χριστιανισμού, συμβολίζοντας τη νίκη της ζωής επί του θανάτου. Αυτές τις μέρες είναι ευκαιρία να στρέψουμε το βλέμμα μας στους συμπολίτες μας που χρειάζονται φροντίδα. Να κάνουμε την προσωπική μας αναζήτηση και τον προσωπικό μας απολογισμό. Να αναζητήσουμε την Ανάσταση, την μετάβαση μας από το Σκοτάδι στο Φως.  Εύχομαι ολόψυχα σε ολόκληρο τον κόσμο να καταλάβει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το μεγαλείο της ζωής! Να χαρίζει απλόχερα το χαμόγελο και την αγάπη του χωρίς να περιμένει κάποιο αντάλλαγμα…
Εύχομαι αυτό το Πάσχα η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει την λύτρωση στις ψυχές όλων μας! Καλό Ελληνικό και Ορθόδοξο Πάσχα!”Αλεξία  Χαρακίδα

Πολιτική Αναλύτρια – ΔημοσιογράφοςΠολιτική Επιστήμη και Κοινωνική Διοίκηση Δ.Π.Θ.
ΠΜΣ Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα Ε.Κ.Π.Α.ΠΜΣ Δημόσιο Δίκαιο και Δημόσια Πολιτική Ε.Κ.Π.Α.
Τομεάρχης Έρευνας και Καινοτομίας Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Αιτωλ/νιαςΥπεύθυνη Επικοινωνίας Εμπορίου και Βιομηχανίας Ο.Ν.ΝΕ.Δ. (Πανελλαδικά)



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...