To 43% εκτιμά ότι είναι «πιθανό» να βγούμε από το ευρώ

To 43% εκτιμά ότι είναι «πιθανό» να βγούμε από το ευρώ
Εντονη δυσαρέσκεια στην κοινή γνώμη από την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατά τον πρώτο μήνα μετά τις εκλογές καταγράφεται σε δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC.
 Οι δείκτες εμπιστοσύνης στο έργο της είναι εξαιρετικά χαμηλές, αλλά ακόμη χαμηλότερες είναι οι προσδοκίες των πολιτών. Στη δημοσκόπηση που φιλοξενείται στην εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο» καταγράφει εξαιρετικά χαμηλό δείκτη ικανοποίησης για το έως τώρα έργο της κυβέρνησης, που φτάνει μόλις στο 16,5%.

Ταυτόχρονα, και η εικόνα «συνέπειας» με τις προεκλογικές εξαγγελίες της είναι από μέτρια έως αρνητική: Μόλις το 23% της κοινής γνώμης θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι συνεπής προς αυτές ενώ το ποσοστό που πιστεύει ακριβώς το αντίθετο φτάνει στο 61%.

Παράλληλα,οι ερωτώμενοι εκτιμούν σε ποσοστό 81% ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν νέα μέτρα μείωσης των εισοδημάτων, κυρίως μισθών και συντάξεων. Το 77% δηλώνει δυσαρέσκεια για την πολιτική της και συγχρόνως το 61% θεωρεί ότι επικρατεί ασυνέπεια σε σχέση με τις προεκλογικές εξαγγελίες.

Η αβεβαιότητα για το μέλλον εκφράζεται και στην απάντηση για την πορεία της χώρας: Το 64% πιστεύει ότι τα πράγματα πάνε σε λάθος κατεύθυνση. Μόνο το 17% πιστεύει ότι βρισκόμαστε σε σωστή πορεία, ενώ το 11% θεωρεί «ούτε σωστή ούτε λάθος» την πορεία της χώρας.

Σε ό,τι αφορά την παραμονή μας στο ευρώ, το 43% εκτιμά ότι είναι «πιθανό» να βγούμε από το ευρώ και το 42% ότι αυτό είναι «μη πιθανό».

Απαισιοδοξία για την καλή πορεία εκφράζεται και με την εκτίμηση ότι θα ληφθούν νέα μέτρα, κάτι που πιστεύει το 81%. Αν σε αυτούς προσθέσετε και το 4% που πιστεύει ότι «εξαρτάται» αν θα ληφθούν νέα μέτρα, τότε είμαστε στο 85%. Μόνο ένα 9% πιστεύει ότι δεν θα έχουμε νέα μέτρα.

Το 42,5% των ερωτηθέντων δεν δείχνει καμία εμπιστοσύνη στο υπάρχον πολιτικό σύστημα. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 21,4%.

Τα δύο πρώτα κόμματα συγκεντρώνουν μόλις 32%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει ελαφρύ προβάδισμα, κάτι που υπήρχε και στο μεσοδιάστημα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων. Αν προχωρήσουμε σε μια απλή αναγωγή, θα διαπιστώσουμε πως τα δύο πρώτα κόμματα μαζί δεν ξεπερνούν το 55%, ενώ το πρώτο κόμμα, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν φτάνει το 30% και δεν αποκτά αισθητή διαφορά (οριακά ένα 2%) από τη ΝΔ.

Στην αποδοχή των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης προηγείται με 52% θετικές γνώμες, ακολουθούμενος από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (με 42%). Αντιθέτως, η εικόνα του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι αρκετά τραυματισμένη (31% θετικές γνώμες και 62% αρνητικές).
parapolitika.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΑΠηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...