To «September» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου στο φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι

To «September» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου στο φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι
Η ταινία «September» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου διαγωνίζεται στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι που ξεκινά στις 28 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 6 Ιουλίου.

Η Πέννυ Παναγιωτοπούλου επανέρχεται, δέκα χρόνια μετά το βραβευμένο στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο «Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί: Ο Μπαμπάς Μου».

Το Διεθνές Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι στην Τσεχία είναι από τα παλαιότερα της Ευρώπης (πραγματοποιείται από το 1946). Φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, φιλοξενεί στο διαγωνιστικό του πρόγραμμα ελληνική ταινία, μετά τη συμμετοχή της ταινίας «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» του Εκτορα Λυγίζου.

Το σενάριο του «September» επικεντρώνεται στην ιστορία της 30χρονης Αννας (Κόρα Καρβούνη), που ζει μόνη στην Αθήνα, παρέα τον σκύλο της, τον Μανού. Οταν ο Μανού πεθαίνει, η Αννα ζητά να τον θάψει στον κήπο της οικογένειας που μένει απέναντι. Ο ξαφνικός αυτός θάνατος ανατρέπει την ήσυχη καθημερινότητά της. Η ευτυχισμένη οικογένεια με τον μεγάλο κήπο, γίνεται για λίγο το καταφύγιό της.

Στην ταινία, που αποτελεί συμπαραγωγή Ελλάδας και Γερμανίας, παίζουν επίσης οι: Μαρία Σκουλά, Νίκος Διαμαντής, Χρήστος Στέργιογλου, Αναστάσιος Τζερτζεμέλης, Ειρήνη Κολλιάκου. Το σενάριο συνυπογράφουν η Κάλλια Παπαδάκη και η Πέννυ Παναγιωτοπούλου. Διεύθυνση φωτογραφίας έχει κάνει ο Γιώργος Μιχελής, μοντάζ ο Πέταρ Μάρκοβιτς και καλλιτεχνική διεύθυνση η Λιλή Κεντάκα.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...