UBS: Η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από το μνημόνιο το 2018

UBS: Η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από το μνημόνιο το 2018

Καλύτερη η πώληση από την ανταλλαγή ομολόγων προτείνει η UBS!

UBS: Καλύτερη επιλογή για τους επενδυτές η πώληση από το «swap»

Η Ελλάδα θα επιτύχει να ξεφύγει από τον κύκλο των μνημονίων, εκτιμούν οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας UBS! Υπέρ της πώλησης και μετά της ανταλλαγής, των παλαιών ομολόγων του PSI (2012), με τις νέες εκδόσεις του ελληνικού Δημοσίου, τοποθετήθηκε η UBS. Η Ελβετική τράπεζα, σε έκθεσή της για την νέα πρόταση της Αθήνας, τονίζει πως θεωρεί καλύτερη επιλογή για τους επενδυτές την πώληση των τίτλων, δεύτερη καλύτερη επιλογή την ανταλλαγή τους για νέα ομόλογα και ως τρίτη και χειρότερη επιλογή χαρακτηρίζει την διατήρηση των παλαιών τίτλων!

Σύμφωνα με ην UBS, τα νέα ομόλογα έχουν κουπόνια  από 3,5 έως 4,2%, αρκετά μικρότερες αποδόσεις από  αυτά που έχουν ήδη στην κατοχή τους οι επενδυτές, που κυμαίνονται από 4,3 έως 5,8%. Αυτό δείχνει σύμφωνα με τους Ελβετούς αναλυτές, ότι οι νέοι τίτλοι, όπως και οι παλαιοί  θα διαπραγματεύονται κάτω από την ονομαστική τους αξία.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές στην παρούσα φάση, αλλά δεν αντέχει οικονομικά να αναχρηματοδοτήσει μεγάλο μέρος του υψηλού χρέους της σε τρέχουσες τιμές.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου η Ελλάδα θα καταφέρει πιθανότατα να βγει από το μνημόνιο το 2018 ενώ προβλέπει ότι και οι οίκοι αξιολόγησης θα επιβραβεύσουν την οικονομική ανάκαμψη και την επικείμενη έξοδο από το πρόγραμμα με αναβαθμίσεις εντός του 2018.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο ότι οι θεσμοί  δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό ώστε η χώρα, να μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της, αφού βγει από το μνημόνιο. Επίσης στην έκθεση επισημαίνεται ότι υπάρχουν ακόμα ανησυχίες για την επόμενη μέρα, σχετικά με το πώς μπορούν να βγάλουν εκτός καλής δημοσιονομικής τροχιάς ενδεχόμενες προεκλογικές υποσχέσεις.

Σε αυτή τη βάση, η UBS αναφέρει  ότι οι σημερινές αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων προσφέρουν μικρή αποζημίωση για τα ρίσκα που συνοδεύουν την αντίστοιχη χρονική περίοδο.  Ειδικά, αν υπολογίσει κανείς τον κίνδυνο, για όσους διατηρήσουν τους παλαιούς τίτλους στα χαρτοφυλάκιά τους, να μειωθεί σημαντικά η εμπορευσιμότητά τους, καθιστώντας αδύνατη την πώλησή τους.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/310132-UBS-E-Ellada-tha-katapherei-na-bgei-apo-to-mnemonio-to-2018 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...