US Open: Αποβλήθηκε ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς καθώς χτύπησε την επόπτρια γραμμής με μπαλάκι

US Open: Αποβλήθηκε ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς καθώς χτύπησε την επόπτρια γραμμής με μπαλάκι
US Open: Αποβλήθηκε ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς καθώς χτύπησε την επόπτρια γραμμής με μπαλάκι

Οι διοργανωτές απέβαλαν το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης επειδή στη διάρκεια του αγώνα με τον Πάμπλο Καρένο Μπούστα χτύπησε (κατά λάθος) με μπαλάκι μία εκ των εποπτών γραμμής.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν θα διεκδικήσει στο US Open τον 18ο τίτλο grand slam στην καριέρα, καθώς αποκλείστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του με default, όταν απογοητευμένος, μετά από τρία break-points στο πρώτο σετ (6-5), πέταξε με δύναμη το μπαλάκι και αυτό κατέληξε στον λαιμό της επόπτριας γραμμής.

Ο Σέρβος τενίστας τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης, όπως προβλέπει ο κανονισμός. Με την επόπτρια γραμμής να πονά και να ακούγεται από τα μεγάφωνα, ακολούθησε μια δεκάλεπτη διαβούλευση ανάμεσα στον Τζόκοβιτς και στους υπεύθυνους του US Open.

Πρόστιμο και αφαίρεση βαθμών για Τζόκοβιτς

«Όλη αυτή η κατάσταση με άφησε πολύ λυπημένο και άδειο. Λυπάμαι πολύ που προκάλεσα τόσο άγχος. Ζητώ συγνώμη από το U.S. Open και όλους όσοι σχετίζονται με τη συμπεριφορά μου».

Με αυτά τα λόγια, στον λογαριασμό του στο Instagram, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, απολογήθηκε ζητώντας συγγνώμη για την ενέργειά του, όταν απογοητευμένος, μετά από τρία χαμένα break-points στο πρώτο σετ (6-5), πέταξε με δύναμη το μπαλάκι και αυτό… κατέληξε στον λαιμό της επόπτριας γραμμής, οδηγώντας φυσικά στον αποκλεισμό του από την συνέχεια του  τουρνουά.

«Πρέπει να επιστρέψω μέσα μου και να εργαστώ για την απογοήτευσή μου και να την μετατρέψω σε μάθημα για την ανάπτυξη και την εξέλιξή μου ως παίκτης και ανθρώπινο ον», πρόσθεσε στη δήλωσή του στο Instagram.

Δεν υπήρχε αμφιβολία, ότι ο Τζόκοβιτς, ο οποίος δεν παραβρέθηκε στην συνέντευξη Τύπου, την χτύπησε ακούσια, και γρήγορα έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη, αλλά ήταν μια σαφής παραβίαση των κανόνων του Grand Slam.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αναμένεται η αφαίρεση όλων των βαθμών κατάταξης που κέρδισε ο Τζόκοβιτς στο εφετινό US Open όπως και το χρηματικό έπαθλο που κέρδισε μέχρι τον 4ο γύρο της διοργάνωσης. Επιπλέον, ο Σέρβος πρωταθλητής, θα τιμωρηθεί με  χρηματικό πρόστιμο για την ενέργειά του, το ύψος του οποίου θα ανακοινωθεί άμεσα.

Πηγές: sportfm.gr (1) και (2), topontiki.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...