Washington Post: Ο Τραμπ ξεπέρασε το όριο των 10.000 “ψευδών ή παραπλανητικών” δηλώσεων

Washington Post: Ο Τραμπ ξεπέρασε το όριο των 10.000 “ψευδών ή παραπλανητικών” δηλώσεων

Έπειτα από 800 ημέρες στην εξουσία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μόλις πέρασε το όριο των 10.000 «ψευδών ή παραπλανητικών» δηλώσεων, σύμφωνα με την καταμέτρηση της εφημερίδας Washington Post.

Το όλο εγχείρημα, που έχει αναλάβει να βγάλει εις πέρας η ομάδα «Fact Checker» της εφημερίδας, αφορούσε αρχικά τις 100 πρώτες ημέρες του δισεκατομμυριούχου στο τιμόνι της χώρας του, όμως συνεχίστηκε και πέραν αυτών.

Μάλιστα, το 22% των ψευδών ή παραπλανητικών τοποθετήσεών του διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων του Ντόναλντ Τραμπ “Make America Great Again”.

Ένα επιπλέον αξιοσημείωτο στοιχείο: ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας έχει την τάση να επαναλαμβάνει αμέτρητες φορές την ίδια εσφαλμένη φράση.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χαρακτηρίζει τακτικά τους δημοσιογράφους Fake News και «εχθρούς του λαού», προσφάτως εξήγησε τί πιστεύει για το fact-checking:

«Οι αυτοαποκαλούμενοι fact-checkers είναι μεταξύ των πλέον ανέντιμων ανθρώπων στους κόλπους των ΜΜΕ».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/362199-Washington-Post-O-Tramp-xeperase-to-orio-ton-10-000-pseydon-i-paraplanitikon-diloseon ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...