Washington Post: Δεν έχουν μέλλον οι νέοι της Ευρώπης

Washington Post: Δεν έχουν μέλλον οι νέοι της Ευρώπης
Με  μελανά χρώματα παρουσιάζει το μέλλον των νέων της Ευρώπης σε άρθρο της η Washington Post και μιλάει για  «μια χαμένη γενιά», ενώ τονίζει  ότι «πάνω από 5,5 εκατομμύρια νέοι είναι άνεργοι».
Στην Ελλάδα και την Ισπανία το ποσοστό της ανεργίας των νέων ανέβηκε μεταξύ 2000 και 2012 από το 18% στο 22,5% σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαικής Επιτροπής, τα οποία παρουσιάζει σε γράφημα η Washington Post.

«Το ποσοστό της ανεργίας των νέων σε Ελλάδα και Ισπανία εκτοξεύτηκε στο ποσοστό των 53%. Στην Πορτογαλία βρίσκεται στο 36%, στην Ιταλία 34% και 23% στη Γαλλία», υπογραμμίζει  η αμερικανική εφημερίδα, η οποία αναφέρεται σε στοιχεία του ΟΟΣΑ. «Στην Ευρώπη ένας νέος στους 8 κάτω των 25 ετών δεν έχει εργασία» τονίζει το δημοσίευμα και παραθέτει εκτενές γράφημα με τα ποσοστά ανεργίας σε πολλές χώρες της ΕΕ.

«Και το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στους νέους με μικρή ή ελάχιστη μόρφωση. Ακόμη και τα άτομα με πτυχία βρίσκονται στην ανεργία ή κάνουν εργασίες χωρίς μέλλον» σημειώνει η εφημερίδα και τονίζει :

«Αυτή η κατάσταση υπονομεύει τα θεμέλια των κοινωνιών της Ευρώπης. Το ποσοστό ανεργίας των νέων πρέπει να μελετηθεί σε σχέση με τηνεγκληματικότητα των νέων και τα ποσοστά κατάθλιψης. Η ανεργία επίσης μειώνει τον δείκτη γεννήσεων γιατί οι νέοι μεταθέτουν για αργότερα την ιδέα να κάνουν οικογένεια».

Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται στο μέτρο-φάρο του Φρανσουά Ολάντ για τα «συμβόλαια με το μέλλον» που προορίζονται να δημιουργήσουν 100.000 θέσεις εργασίας το 2013 με κόστος 2,3 δισ. ευρώ από τα εθνικά κονδύλια. «Μη δημοφιλές στους οικονομικούς κύκλους που ζητούν περισσότερη δημοσιονομική λιτότητα, αυτό το μέτρο έκανε τον Ολάντ ήρωα της γαλλικής νεολαίας» σημειώνει η Washington Post.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...