WikiLeaks: Από Σόρος και ΗΠΑ τα Panama Papers με στόχο τον Πούτιν

WikiLeaks: Από Σόρος και ΗΠΑ τα Panama Papers με στόχο τον Πούτιν

Κατηγορία

panteliszagorianitis
Πέμπτη 07/04/2016 – 10:47

WikiLeaks: Σόρος και ΗΠΑ πίσω από τα Panama Papers με στόχο τον Πούτιν

ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ                                                            

Μια διαφορετική διάσταση δίνει ο οργανισμός WikiLeaks στις αποκαλύψεις των Panama Papers που έχουν συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη και έχουν προκαλέσει ήδη την παραίτηση ενός πρωθυπουργού, της Ισλανδίας.

Αρχικά μέσω αναρτήσεων ο WikiLeaks διέψευσε ότι βρίσκεται αυτός πίσω από τις διαρροές και στη συνέχεια υπογράμμισε ότι οι διαρρεύσαντες τα 11,5 αρχεία είναι η Ουάσινγκτον και ο γνωστός επενδυτής Τζορτζ Σόρος με τελικό στόχο να πληγεί ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αυτό που γνωρίζουμε έως τώρα είναι ότι τα Panama Papers -μια άνευ προηγουμένου διαρροή 11,5 εκατ. αρχείων από τη βάση δεδομένων της τέταρτης μεγαλύτερης δικηγορικής εταιρείας που ειδικεύεται στον τομέα των offshore εταιρειών, της Mossack Fonseca- αποκτήθηκαν από ανώνυμη πηγή της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, η οποία τα μοιράστηκε με το ICIJ (International Consirtium of Investigative Journalists), που με τη σειρά του τα κοινοποίησε σε ένα μεγάλο δίκτυο διεθνών συνεργατών.

Αρκετά μέσα ενημέρωσης είχαν αρχικά αφήσει να εννοηθεί ότι πίσω από τη διαρροή βρισκόταν η ιστοσελίδα WikiLeaks, η οποία την ίδια περίοδο είχε προβεί στην αποκάλυψη των συνομιλιών Τόμσεν-Βελκουλέσκου για το ελληνικό πρόγραμμα.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης όμως το WikiLeaks δημοσίευσε tweets με τα οποία συνδέει την Ουάσινγκτον με τις αποκαλύψεις, ενώ ασκεί κριτική στους δημοσιογράφους που συμμετέχουν στην έρευνα.

«Εάν λογοκρίνεις ποσοστό μεγαλύτερο από το 99% των εγγράφων προσφέρεις εξ ορισμού το 1% στη δημοσιογραφία», γράφει η ιστοσελίδα σε μία από τις αναρτήσεις της.

Γιατί όμως οι ΗΠΑ και ο Σόρος να προχώρησαν σε αυτή την επίθεση; Σύμφωνα με το ρωσικό δίκτυο RT, η Ρωσία κατέστησε παράνομη στους πολίτες της την συμμετοχή στα προγράμματα των Ιδρυμάτων Open Society και του ιδρύματος Assistance Foundation που ανήκουν στον επενδυτή.

Enjoying #PanamaPapers? Lots of good work–but who is the real hero? The anonymous hacker who obtained them. Also https://t.co/FSZJzqmipe

— WikiLeaks (@wikileaks) 4 Απριλίου 2016

 

Washington DC based Ford, Soros funded soft-power tax-dodge “ICIJ” has a WikiLeaks problem #PanamaPapers https://t.co/xEXlmGg0fG

— WikiLeaks (@wikileaks) 5 Απριλίου 2016

 

#PanamaPapers Putin attack was produced by OCCRP which targets Russia & former USSR and was funded by USAID & Soros. pic.twitter.com/tgeKfLuROn

— WikiLeaks (@wikileaks) 5 Απριλίου 2016

 

The US OCCRP can do good work, but for the US govt to directly fund the #PanamaPapers attack on Putin seriously undermines its integrity.

— WikiLeaks (@wikileaks) 5 Απριλίου 2016

 

US govt funded #PanamaPapers attack story on Putin via USAID. Some good journalists but no model for integrity. pic.twitter.com/5MnZbB6Zwz

— WikiLeaks (@wikileaks) 6 Απριλίου 2016

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...