WSJ: Η αποχώρηση της Γαλλίας από την Ευρωζώνη στο επίκεντρο της εκστρατείας Λεπέν

«ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2012»

Σε δημοψήφισμα για την αποχώρηση της Γαλλίας από την Ευρωζώνη θα επιχειρήσει να μετατρέψει τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου – Μαΐου η υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, διεκδικώντας μεγαλύτερο κομμάτι του εκλογικού σώματος από εκείνο που έλαβε στις εκλογές του 2012, η Μ.

Λεπέν εκθέτει μια λεπτομερή στρατηγική για τον τρόπο με τον οποίο θα αποσύρει τη Γαλλία από το ενιαίο νόμισμα χωρίς να δημιουργηθούν συνθήκες πανικού και κατάρρευσης της οικονομίας.

Η ακροδεξιά υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας σημειώνει, μέσω επιτελών της, ότι το πρώτο εξάμηνο της προεδρίας της, εφ’ όσον εκλεγεί, θα το αφιερώσει στις διαπραγματεύσεις με άλλες χώρες οι οποίες νιώθουν «απογοητευμένες από το ευρώ», δημιουργώντας έτσι «σκιώδη εθνικά νομίσματα», τα οποία σε μία πορεία χρόνου θα αντικαταστήσουν ομαλά το ευρώ.

Η κ. Λεπέν εκτιμά ότι χώρες οι οποίες δυσκολεύονται να πιάνουν τους ευρωπαϊκούς στόχους σύγκλισης, θα εισέλθουν σε συζήτηση για την πλήρη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Το ευρώ δεν έχει χρησιμοποιηθεί ως νόμισμα, αλλά ως όπλο – ένα μαχαίρι στα πλευρά κάθε χώρας για να πειστεί να πάει σε άλλη κατεύθυνση από αυτήν που επιθυμεί ο λαός της», είχε δηλώσει τον Δεκέμβριο η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...