Xουνέρι σε Κυριάκο με τις συντάξεις ετοιμάζει ο Αλέξης

Xουνέρι σε Κυριάκο με τις συντάξεις ετοιμάζει ο Αλέξης

Πράσινο φως από Μοσκοβισί για την επίλυση του τεράστιου αυτού κοινωνικού προβλήματος – Για μια ακόμη φορά διαψεύδονται οι Κασσάνδρες

ΧΟΥΝΕΡΙ με τις συντάξεις ετοιμάζει ο Αλέξης στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος έχει επενδύσει στρατηγικά στην περικοπή των συντάξεων. Η Νέα Δημοκρατία μήνες τώρα προεξοφλεί ότι τον Ιανουάριο οι συντάξεις θα μειωθούν εξαιτίας του νέου τρόπου υπολογισμού και της προσωπικής διαφοράς ενώ παράλληλα έχει εξαπολύσει μία άνευ προηγουμένου μαύρη προπαγάνδα κατά της κυβέρνησης.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαρτά το αποτέλεσμα των εκλογών οπότε και αν γίνουν από το τεράστιο αυτό κοινωνικό πρόβλημα. Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά τη δυσαρέσκεια των συνταξιούχων και να κατηγορήσει την κυβέρνηση για την περικοπή των συντάξεων παρά το γεγονός ότι πρόκειται για υποχρέωση που απορρέει από τη συμφωνία με τους εταίρους.

Η κυβέρνηση άφησε όλο αυτό το διάστημα τη Νέα Δημοκρατία να εκτίθεται αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο περικοπής των συντάξεων. Βέβαια το κυβερνητικό επιτελείο έκανε τα πάντα για να διαμορφώσει πλεονάσματα στον ΕΦΚΑ που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να διαπραγματευτεί με τους εταίρους την υπόθεση των συντάξεων.

Όλα δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα κερδίσει και τον πόλεμο των συντάξεων πείθοντας με επιχειρήματα και αριθμούς τους εταίρους ότι δεν χρειάζονται περικοπές γιατί το ασφαλιστικό σύστημα έχει πλεονάσματα. Στην κατεύθυνση αυτή ο πρωθυπουργός έχει πάρει και το πράσινο φως από τον επίτροπο Μοσκοβισί η θέση του οποίου όπως διατυπώθηκε χθες, ερμηνεύεται ως αρχή για τη διαπραγμάτευση του κρίσιμου αυτού ζητήματος.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε νευρική κρίση στη Νέα Δημοκρατία που είχε φορέσει τη δήθεν φιλολαϊκή προβιά σπεκουλάροντας στο ζήτημα της περικοπής των συντάξεων. Οι ρόλοι πλέον αντιστρέφονται γιατί ο Αλέξης Τσίπρας είναι αυτός που θα κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την τεράστια επιτυχία ενώ για μια ακόμα φορά οι Κασσάνδρες της Πειραιώς θα διαψευστούν και θα γίνουν καταγέλαστοι.

Χωρίς το ζήτημα των συντάξεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι υποχρεωμένος να πάει στις εκλογές με την ατζέντα της Χρυσής Αυγής δηλαδή το Σκοπιανό. Ένα ζήτημα που επανέρχεται στις πραγματικές του διαστάσεις ενώ η φούσκα της δήθεν λαϊκής εξέγερσης έσκασε με πάταγο. Άλλωστε στην προχθεσινή συγκέντρωση για το Σκοπιανό στην Αθήνα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ακροδεξιού μετώπου μόνο τριακόσιοι ταλαίπωροι που ψάχνονταν για φασαρίες προκειμένου να δημιουργήσουν ντόρο.

Πυρά Τζανακόπουλου για τις «νουθεσίες» Μητσοτάκη και Χατζηδάκη στον Μοσκοβισί

 

Σε δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «μετά τον κ. Χατζηδάκη, ήρθε η σειρά του κ. Μητσοτάκη να κάνει παρατήρηση στον Ευρωπαίο Επίτροπο, κ. Μοσκοβισί που μίλησε για τη θετική οικονομική πορεία της χώρας και το τέλος των μνημονίων». «Το πολιτικό αφήγημα και το αντιπολιτευτικό αφήγημα της Ν.Δ. έχει κατεδαφιστεί», τόνισε νωρίτερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, καλώντας τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ., Κωστή Χατζηδάκη, να συμβιβαστεί με αυτό το γεγονός και τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη χώρα. Σχολίασε ότι νωρίτερα στο κοινοβούλιο,».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε:

«Παρακολουθήσαμε τον κ. Χατζηδάκη να θυμώνει, στο ελληνικό κοινοβούλιο, με τον ευρωπαίο επίτροπο κ. Μοσκοβισί.

Ο κ. Χατζηδάκης, όμως, στην πραγματικότητα θύμωσε με την αλήθεια. Θύμωσε με το γεγονός ότι ο κ. Μοσκοβισί είπε το αυτονόητο.

Ότι δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο και ότι η Ελλάδα πέτυχε μία πολύ θετική συμφωνία για το ελληνικό χρέος, η οποία το καθιστά πλέον βιώσιμο.

Θύμωσε όμως και με το γεγονός ότι η μεταμνημονιακή παρακολούθηση δεν θα γίνεται πλέον στη βάση των μέσων αλλά στη βάση των στόχων ως προς τους οποίους θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πολιτική ευελιξία από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Χατζηδάκης, αντί να θυμώνει, θα πρέπει πλέον να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι το πολιτικό αφήγημα και το αντιπολιτευτικό αφήγημα της Ν.Δ. έχει κατεδαφιστεί και να συμβιβαστεί με τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη χώρα».

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/336444-Xoyneri-se-Kyriako-me-tis-syntaxeis-etoimazei-o-Alexes ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...