Xριστουγεννιάτικη απόδραση στο Καταφύγιο της Ορεινής Ναυπακτίας !

Σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 650 μέτρων, πνιγμένο στο πράσινο και τις πηγές βρίσκεται το χωριό Καταφύγιο και απέχει μόλις 33 χιλιόμετρα από την Ναύπακτο.
Η υπέροχη θέα, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική και η ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, του Καταφυγίου προσφέρεται για ατελείωτες εξερευνήσεις και είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά της ορεινής Ναυπακτίας. Τα παραδοσιακά πέτρινα σπιτάκια του έχουν χαρίσει τον χαρακτηρισμό του διατηρητέου οικισμού, ενώ το όνομά του έχει έρθει στο προσκήνιο πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.

Το χαρακτηρισμένο ως παραδοσιακό χωριουδάκι μπορεί να στερείται εντυπωσιακών αξιοθέατων, γοητεύει όμως τον επισκέπτη με την πλακόστρωτη πλατεία και τον αιωνόβιο πλάτανο, την υπέροχη πανοραμική θέα του φυσικού τοπίου από το προαύλιο της εκκλησίας του Άι-Θανάση και τις ατελείωτες βόλτες στον παραπόταμο του Μόρνου. Σημάδι αυθεντικής γοητείας και τεχνικής ομορφιάς εδώ και τόσα χρόνια, στέκει ακόμα λαβωμένο και υπερήφανο το πιο καλοδουλεμένο γεφύρι του νομού Αιτωλοακαρνανίας στο Φονιόρεμα τον παραπόταμο του Μόρνου.

katafigio-amorani.gr

2711167

11610789



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...