YΠΟΙΚ: Υπονομεύει τη διαπραγμάτευση το δημοσίευμα της FAZ

YΠΟΙΚ: Υπονομεύει τη διαπραγμάτευση το δημοσίευμα της FAZ
Εντονη αντίδραση προκάλεσε στο υπουργέιο Οικονομικών, το δημοσίευμα της εφημερίδας FAZ, σύμφωνα με το οποίο ευρωπαίος  αξιωματούχος δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα, ότι ο Ελληνας εκπρόσωπος  στο Euroworking Group, συμπεριφέρθηκε σαν “ταξιτζής”. 

«Εάν και όταν οι αναγνώστες της FAZ διαβάσουν τα πρακτικά του τελευταίου Euroworking Group, η εφημερίδα θα δυσκολευτεί να δικαιολογήσει τον τίτλο και το περιεχόμενο του άρθρου της», επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενοι στο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.
Όπως σημειώνουν, “τέτοια δημοσιεύματα υπονομεύουν τη διαπραγμάτευση και την Ευρώπη”.

Στο δημοσίευμά της η Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung υποστηρίζει ότι οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης «σοκαρίστηκαν» από το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν παρουσίασε προτάσεις για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ένας αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα πως ο Έλληνας εκπρόσωπος συμπεριφέρθηκε σαν «ταξιτζής».

Σύμφωνα με τις πηγές τις οποίες επικαλείται η FAΖ, επικράτησε απογοήτευση και σοκ για την έλλειψη πρωτοβουλίας εκ μέρους της Αθήνα όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις, και ειδικά για την απροθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να μειώσει τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι πηγές που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα υποστήριξαν επίσης ότι ο Έλληνας εκπρόσωπος απλώς ζήτησε χρήματα «σαν ταξιτζής», επιμένοντας ότι η Ελλάδα σύντομα θα χρεοκοπήσει αν δεν εκταμιευθούν.

Όπως παρατηρεί η FAΖ, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα πρέπει να καταθέσει στην Μπούντεσταγκ, την κάτω Βουλή της Γερμανίας, προς ψήφιση οποιαδήποτε σημαντική τροποποίηση του ελληνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...