Γερμανικά ΜΜΕ: «Ο Τσίπρας πέτυχε το ακατόρθωτο»

Γερμανικά ΜΜΕ: «Ο Τσίπρας πέτυχε το ακατόρθωτο»

Η μεγάλη νίκη του Αλέξη Τσίπρα σε συνδυασμό με προοπτική συγκυβέρνησης  με τους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά και τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα στην εφαρμογή του τρίτου μνημονίου απασχολούν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

«Ο Τσίπρας λαμβάνει μια δεύτερη ευκαιρία» αναφέρεται στον τίτλο δημοσιεύματος της Sueddeutsche Zeitung, η οποία επισημαίνει: «Ο Τσίπρας πετυχαίνει το αδιανόητο -υπέγραψε ένα πακέτο λιτότητας και παραταύτα κερδίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη εκλογή. Όλοι όμως γνωρίζουν ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αποψινή βραδιά αποτελεί «θρίαμβο» για τον κ. Τσίπρα, ο οποίος έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός που κατόρθωσε να επιβιώσει πολιτικά από την υπογραφή ενός πακέτου λιτότητας.

 «Η ώρα της αλήθειας για τον Τσίπρα», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής Handelsblatt, η οποία αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε μία δεύτερη ευκαιρία, αλλά η εφαρμογή των μέτρων λιτότητας θα μπορούσε να διασπάσει το κόμμα.

«Ο Τσίπρας θέλει να κυβερνήσει ξανά με τους δεξιούς λαϊκιστές» είναι ο τίτλος της Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία μιλάει για «καθαρή νίκη» του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι, σύμφωνα με δήλωση του Πάνου Καμμένου, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με το κόμμα του.

Το περιοδικό Der Spiegel, υπό τον τίτλο «Το comeback του Τσίπρα» και με υπότιτλο «Και πάλι τα κατάφερε: ο Αλέξης Τσίπρας κερδίζει για δεύτερη φορά αυτή τη χρονιά τις εκλογές και ήδη έχει πολύ συγκεκριμένα σχέδια συνασπισμού», αναφέρεται στα αποτελέσματα των εκλογών και περιγράφει τους νικητές και τους χαμένους της αναμέτρησης.

Στο ερώτημα αν η χώρα απειλείται ακόμη με «Grexit», ο συντάκτης απαντά: «Όχι, αυτός ο κίνδυνος φαίνεται κατ’ αρχάς να έχει απομακρυνθεί. Η Ελλάδα υπέκυψε, με το τρίτο πακέτο βοήθειας, σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις των εταίρων της. Η χρηματοδότηση της χώρας έχει κατ’ αρχάς εξασφαλιστεί και η χρεοκοπία με την οποία απειλείτο απετράπη. Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα κατέστη σαφές ότι μια πλειοψηφία χωρών δεν θα υποστήριζε μια πρόταση Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».

«Το τέλος μιας ψευδαίσθησης», είναι ο τίτλος άρθρου γνώμης που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας του Βερολίνου Der Tagesspiegel και αναφέρει ότι «οι εκλογές στην Ελλάδα μπορεί να σηματοδοτούν μια στροφή, καθώς πολλοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποδεχθεί ότι η βοήθεια δισεκατομμυρίων δεν είναι δωρεάν».

Τέλος, η εφημερίδα Bild έχει τίτλο «Μέγα-νίκη για τον Αλέξη Τσίπρα» και αναφέρει ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της, ο κ. Τσίπρας θέλει να συμμετάσχει στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης για την προσφυγική κρίση. Η εφημερίδα χαρακτηρίζει δε ως «σοκαριστικό» το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή αναδεικνύεται σε τρίτη δύναμη και ότι ψηφίστηκε από μεγάλο ποσοστό ανέργων.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...