Συμφωνία – μαμούθ δημιουργεί τη μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων στον κόσμο!

Συμφωνία – μαμούθ δημιουργεί τη μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων στον κόσμο!

Κατηγορία

n.anastasiou
Δευτέρα 21/03/2016 – 15:49

ξενοδοχεία

Νέα προσφορά κατέθεσε η Marriott International για την εξαγορά της Starwood Hotels and Resorts Worldwide. Η νέα προσφορά είναι αξίας 79,53 δολάρια ανά μετοχή ή στα 13,6 δισ. δολάρια, σε μετρητά και μετοχές, σύμφωνα με το Reuters.

Το ποσό αυτό ξεπερνά την προσφορά στην οποία είχε προχωρήσει την περασμένη εβδομάδα η κινεζική Anbang Insurance, για 78 δολάρια ανά μετοχή ή 13,16 δισ. δολάρια, όλα σε μετρητά.

Η συμφωνία Marriott-Starwood θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων στον κόσμο με κορυφαία brands, συμπεριλαμβανομένων των Sheraton, Ritz Carlton και Autograph Collection.

“Είμαστε ικανοποιημένοι που η Marriott έχει αναγνωρίσει την αξία που φέρνει η Starwood σε αυτή την συγχώνευση”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Starwood, Bruce Duncan. Η μετοχή της εταιρείας σημειώνει άνοδο 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Η προσφορά της Anbang ήταν πλήρως καλυμμένη από χρηματοδοτική άποψη. Η κινεζική εταιρία αγοράζει επιθετικά αμερικανικές ξενοδοχειακές μονάδες το τελευταίο διάστημα, ενώ ήδη της ανήκει το εμβληματικό νεοϋορκέζικο Waldorf Astoria.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...