Τούρτα μισού τόνου στο Γαράζο Ρεθύμνου! (Φωτογραφίες)

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες από το Γαράζο Μυλοποτάμου και την πελώρια τούρτα βάρους 520 κιλών που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της 28ης Παγκήτιας Γιορτής Κίτρου που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού με την στήριξη της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, του Δήμου Μυλοποτάμου και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου.

Στόχος της τριήμερης εκδήλωσης ήταν η προβολή του αιτήματος διάσωσης της καλλιέργειας και παραγωγής κίτρου και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Ξεκίνησε στις 15 Αυγούστου με την λειτουργία των εκθεσιακών κέντρων όπου ντόπιοι εικαστικοί καλλιτέχνες και παραγωγοί τοπικών προϊόντων παρουσίασαν τα έργα τους και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Συμμετείχαν με έργα όπως οι χειροποίητες κέρινες δημιουργίες, σαπούνια ελαιολάδου, έργα Βυζαντινής Αγιογραφίας, κεραμικά κοσμήματα κ.α.

Η τρίτη και τελευταία ημέρα της γιορτής ξεκίνησε με ένα συναρπαστικό δρώμενο παρασκευής επί τόπου μιας τούρτας κίτρου από τους ΣΕΦ του Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής.

Υπό την καθοδήγηση του Προέδρου του Ινστιτούτου κ. Μιχάλη Παναγιωτάκη στήθηκε μια γιγαντιαία τριώροφη τούρτα κίτρου πάνω σε μια ξύλινη κατασκευή συνολικού εμβαδού 30,34 τετραγωνικών μέτρων.

Ο κ. Παναγιωτάκης ανακοίνωσε ότι το συνολικό της βάρος ήταν 520 κιλά και ήταν η μεγαλύτερη τούρτα που έχει παρασκευαστεί μέχρι σήμερα στην Κρήτη αφού κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ που είχε γίνει σε εκδήλωση στο Νομό Ηρακλείου και ήταν 210 κιλά.

 

ΦΩΤΟ από το flashnews

 

 

ΦΩΤΟ από το flashnews

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...