Στροφή στα κέρδη για τις ελληνικές τράπεζες το 2016

Θετικά μηνύματα για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, έφεραν τα οικονομικά αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου, που ανακοίνωσαν οι τέσσερεις συστημικές τράπεζες.  Σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις,  παρά τις προκλήσεις της ελληνικής αγοράς, καταγράφεται μία στροφή στην κερδοφορία, μία εικόνα που  βάζει τις βάσεις για ανάκαμψη και επιστροφή στων ιδρυμάτων, στον κύριο ρόλο τους που είναι η χρηματοδότηση της ελληνικής αγοράς.

Με μεγάλες προκλήσεις, όπως η διαχείριση των «κόκκινων δανείων», οι αλλαγές στις διοικήσεις, η άρση των Capital Controls και η χρηματοδότηση  να βρίσκονται ακόμα μπροστά τους, οι τράπεζες κινούνται προσεκτικά, δίνοντας βάση στην επίτευξη των στόχων που έχουν  καταθέσει στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ξεκάθαρη είναι η εικόνα των αποτελεσμάτων, με Πειραιώς, Εθνική, Eurobank και Alpha Bank, να ακολουθούν καλή πορεία στο εξάμηνο, σύμφωνα με τους στόχους που έχουν θέσει. Τα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, το 2ο 3μηνο 2016 αυξήθηκαν ετησίως 48% στα €362 εκατ. Αυξημένα κατά 10% ήταν τα οργανικά κέρδη προ προβλέψεων της Εθνικής Τράπεζας στο β’ τρίμηνο και ανήλθαν στα 207 εκατ. ευρώ. Θετικά ήταν τα αποτελέσματα της Eurobank κατά το β΄ τρίμηνο  του 2016, καθώς η τράπεζα κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 46 εκατ. ευρώ σε ενοποιημένο επίπεδο. Κερδοφόρο αποτέλεσμα και για τον όμιλο της Alpha Bank,με  τα κύρια αποτελέσματα προ Προβλέψεων να μένουν σταθερά στα 297,4 εκατ. ευρώ.

 
Άνοδος 2,31% στο Χρηματιστήριο, με ώθηση από τις τράπεζες!

 Όμως οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, έφεραν και υψηλά κέρδη στη χρηματιστηριακή αγορά, που με ένα άλμα 2,31%, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 577,39 μονάδες. Αυτό είναι το υψηλότερο κλείσιμο, από την 23η Ιουνίου. Η Αγορά της Αθήνας, έχει κέντρο βάρους τις τράπεζες και η

άνοδος 12,43%, στον δείκτη των Τραπεζών ήταν η ώθηση που περίμεναν στην Λεωφόρο Αθηνών. Γύρω από τον τραπεζικό κλάδο, κινήθηκαν όλοι οι βασικοί δείκτες με το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών να τον είχαν η Πειραιώς (57.854.657) και η Εθνική (52.074.305). Επίσης τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών κατέγραψε η  Alpha Bank με 16,564 εκατ. ευρώ

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...