Το προφίλ του φιλήσυχου οικογενειάρχη είχε επιλέξει ο μακελάρης του Reina

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Την ταυτότητα του δράση της επίθεσης στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης γνωρίζουν οι τουρκικές αρχές. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι ο μακελάρης ταυτοποιήθηκε, χωρίς όμως να δώσει άλλες πληροφορίες.

Ο ένοπλος που σκότωσε 39 ανθρώπους λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου, διέφυγε μετά την επίθεση και εξακολουθεί να αναζητείται.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, περίπου 20 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την τρομοκρατική επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Φιλήσυχος οικογενειάρχης
Την εικόνα ενός φιλήσυχου οικογενειάρχη ήθελε να περάσει ο τρομοκράτης που σκόρπισε τον θάνατο στο νυχτερινό κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, ο τρομοκράτης πέρασε νόμιμα τα σύνορα μαζί με τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά ώστε να μην κινήσει υποψίες.

Η σύζυγός του εντοπίστηκε από τις αρχές και έχει ήδη περάσει από ανάκριση στην οποία υποστήριξε ότι είχε πλήρη άγνοια για τις ενέργειες του συζύγου της. «Έμαθα για την επίθεση από την τηλεόραση… Δεν ήξερα καν ότι υποστήριζε το Ισλαμικό Κράτος» φέρεται να υποστήριξε.
Σύμφωνα με την ίδια, ταξίδεψαν αεροπορικώς από το Κιργιστάν στην Κωνσταντινούπολη στις 20 Νοεμβρίου και δύο μέρες αργότερα κατευθύνθηκαν οδικώς προς το Ικόνιο όπου ο σύζυγός της προπλήρωσε τρία ενοίκια για ένα μικρό διαμέρισμα. Όπως τόνισε η σύζυγος του μακελάρη, της είχε πει ότι θα μείνουν στην χώρα και θα αρχίσει να εργάζεται.

Από την πλευρά του πάντως το Κιργιστάν αποκλείει την πιθανότητα εμπλοκής υπηκόου του στην επίθεση στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης.

Για την επίθεση έχουν ήδη συλληφθεί και κρατούνται 12 άτομα τα οποία θεωρούνται ύποπτα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το τουρκικό κοινοβούλιο επικύρωσε για μία ακόμα φορά την παράταση για 90 ημέρες της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε στην Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Πρόκειται για την τρίτη παράταση του μέτρου που θα τεθεί ισχύ από τις 19 Ιανουαρίου.

Δεκάδες προσαγωγές υπόπτων
Νέες επιχειρήσεις ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης η αστυνομία για τη σύλληψη του δράστη που σκότωσε 39 άτομα στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από πληροφορίες ότι οικογένειες με τις οποίες είχε επαφή διέφυγαν στη Σμύρνη.
Μέχρι στιγμής στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στη Σμύρνη, έχουν προσαχθεί 27 άτομα. Στις ίδιες έρευνες βρέθηκε τηλεσκόπευτρο από όπλο ελεύθερου σκοπευτή.

Σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για τις προειδοποιήσεις που είχαν κάνει πηγές των ΗΠΑ για επιθέσεις τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Σε αυτές συμπεριλαμβανόταν η πληροφορία ότι το Ισλαμικό Κράτος σχεδίαζε αυτές τις ημέρες επίθεση ελεύθερου σκοπευτή σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα.

Στο μεταξύ, η σύζυγος του δράστη κατέθεσε πως έμαθε για την επίθεση από τα ΜΜΕ και ότι δεν γνώριζε ότι ο άνδρας της μπορεί να έβλεπε με συμπάθεια το ISIS.
Σε Ικόνιο και Κωνσταντινούπολη προσήχθησαν 16 άτομα, μεταξύ των οποίων και οι κτηματομεσίτες που είχαν νοικιάσει τις κατοικίες σε τρεις οικογένειες με τις οποίες διαπιστώθηκε ότι είχε επαφές ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι σημερινές επιχειρήσεις στη Σμύρνη έγιναν για τον εντοπισμό των οικογενειών αυτών.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...