Τόμσεν: Αν κάναμε λάθος για την Ελλάδα, θα το πάρουμε πίσω!

«Θα αλλάξουμε την πρόγνωσή μας εάν αποδειχθεί ότι υπήρξε πολύ απαισιόδοξη»

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δυσμενείς προβλέψεις που ανακοίνωσε τι ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα και την καθυστέρηση που έχουν προκαλέσει στην ολοκλήρωση της β αξιολόγησης, ο επικεφαλής  του Ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, Πόλ Τόμσεν, δηλώνει  ότι αν τα στοιχεία είναι λάθος, τότε θα τα πάρουν πίσω!

Σε δήλωσή του στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, παραδέχτηκε ότι «εάν έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα στοιχεία για το 2016 θα τα εξετάσουμε και θα αλλάξουμε εν ανάγκη την πρόγνωσή μας για την Ελλάδα εάν αποδειχθεί ότι υπήρξε πολύ απαισιόδοξη»!

Τα στοιχεία του ΔΝΤ, τα οποία δημοσιεύτηκαν μέσα στην έκθεση του άρθρου 4 για την Ελλάδα, στήριξαν τις απαιτήσεις του Ταμείου για νέα μέτρα  3,6 δις ευρώ και πάγωμα να την διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Παράλληλα έστειλαν λάθος μηνύματα στις αγορές, ασκώντας μεγάλες πιέσεις στους ελληνικούς τίτλους.

Τα στοιχεία του ΔΝΤ δέχτηκαν σκληρή κριτική από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των άλλων ευρωπαϊκών θεσμών. 

Στην ίδια εφημερίδα, φιλοξενείται δήλωση που έκανε  ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για θέματα ευρώ Βάλντις Ντομπρόφσκις, ο οποίος αναφέρει ότι «το ΔΝΤ εξέδωσε μια ιδιαίτερα απαισιόδοξη πρόγνωση για την ανάπτυξη της οικονομίας και τα δημόσια οικονομικά».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...