Νέο πλήγμα στις σχέσεις Η.Π.Α – Ρωσίας;

Νέο πλήγμα στις σχέσεις Η.Π.Α – Ρωσίας;

Νέο πλήγμα στις σχέσεις Η.Π.Α – Ρωσίας ;

Μια νέα απαγόρευση από την  αμερικανική κυβέρνηση, έρχεται να εντείνει το ήδη φορτισμένο κλίμα μεταξύ των δύο χωρών. Απαγόρευση που αφορά την χρήση του γνωστού  λογισμικού Kaspersky , καθώς υπάρχουν αμφιβολίες για το κατά πόσο ασφαλή είναι η χρήση του από αμερικανικές υπηρεσίες. Και αυτό , γιατί υπάρχουν υποψίες  ότι η εταιρεία διατηρεί επαφές  με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, και κάτι τέτοιο θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα από το FBI  για το αν όντως το ρώσικο λογισμικό χρησιμοποιείται από Ρώσους κυβερνοκατασκόπους  , ώστε να διαπιστωθεί , αν έχουν πρόσβαση μέσω αυτού σε  αρχεία και έγγραφα των αμερικανικών υπηρεσιών.
Δημοσίευμα μάλιστα, των «New York Times» αναφέρει πως η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Ελέιν Ντιουκ, διέταξε όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες μέσα σε 90 μέρες να αφαιρέσουν από τους υπολογιστές τους το λογισμικό της Kaspersky κατά των ιών και άλλων κυβερνοαπειλών και να το αντικαταστήσουν με λογισμικό άλλης εταιρείας. Είναι άγνωστο πόσο εκτεταμένη είναι η χρήση του ρωσικού λογισμικού στις αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες.

Η ίδια δηλώνει μάλιστα πως «Το υπουργείο ανησυχεί για τους δεσμούς μεταξύ ορισμένων στελεχών της Kaspersky και των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών και άλλων ρωσικών κρατικών υπηρεσιών» , «Ο κίνδυνος η ρωσική κυβέρνηση, είτε δρώντας από μόνη της είτε σε συνεργασία με την Kaspersky, να μπορεί να εκμεταλλευθεί την πρόσβαση που της παρέχουν τα προϊόντα της εταιρείας για να αποκτήσει ομοσπονδιακές πληροφορίες και να παραβιάσει πληροφοριακά συστήματα, έχει άμεση επίπτωση στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ» σύμφωνα με τη Ντιουκ.

Όπως καταλαβαίνετε, η απαγόρευση χρήσης του ρώσικου λογισμικού, έρχεται να συμπληρώσει το άσχημο κλίμα που επικρατεί ανάμεσα σε Ρωσία και Η.Π.Α

Μάλιστα, ύστερα από την απόφαση της γνωστής αμερικανικής εταιρείας ηλεκτρονικων «Best Buy» να αφαιρέσει τα προϊόντα της Kaspersky από τα ράφια και την ιστοσελίδα ηλεκτρονικών αγορών της, η ρώσικη εταιρεία προχώρησε σε ανακοίνωση στην οποία δηλώνει πως η απόφαση αυτή της κυβέρνησης των Η.Π.Α δεν ανταποκρίνεται με την πραγματικότητα και η κατηγορία που της προσάπτουν δεν έχουν καμία δόση ειλικρίνειας, αφού η ίδια ουδεμία σχέση  με το Κρεμλίνο ή με όποια άλλη κυβέρνηση. Όπως δήλωσε, «μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιασθεί δημοσίως κανένα αξιόπιστο στοιχείο από οποιονδήποτε άνθρωπο ή οργανισμό, που να στηρίζει τους ψευδείς ισχυρισμούς εναντίον της εταιρείας».

Όπως υποστηρίζει, «το μόνο συμπέρασμα φαίνεται να είναι ότι η Kaspersky Lab, μια ιδιωτική εταιρεία, έχει βρεθεί στη μέση μιας γεωπολιτικής διαμάχης και αντιμετωπίζει άδικη μεταχείριση, παρόλο που η εταιρεία ποτέ δεν έχει βοηθήσει, ούτε θα βοηθήσει, καμία κυβέρνηση στον κόσμο σε επιχειρήσεις κυβερνοκατασκοπείας ή κυβερνοπολέμου».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301131-Neo-plegma-stis-scheseis-E-P-A-Rosias ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...