Τώρα είναι η ώρα για επενδύσεις που θα στηρίξουν τη δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, το μηνυμα του ΠΘ

Τώρα είναι η ώρα για επενδύσεις που θα στηρίξουν τη δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, το μηνυμα του ΠΘ

Ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση για περισσοτερη απο μια ωρα με επενδυτές, την οποία συντονισαν οι Bank of America/Merril Lynch. Στη συνάντηση τον συνόδευαν ο αναπληρωτής υποικ Γιωργος Xουλιαράκης και ο Υφυπουργός παρα τω πρωθυπουργο Δημητρης Λιάκος

Ο ΠΘ συζήτησε με στελέχη επενδυτικών funds που δείχνουν ενδιαφέρον να επενδύσουν στη χώρα, για την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικης οικονομίας ενώ παράλληλα συζητηθηκαν και γεωπολιτικά θέματα.

Ο ΠΘ έκανε εκτενή αναφορά στην ανάκαμψη των θεμελιωδών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας που πλέον διαμορφώνουν μια αισθητή βελτίωμένη εικόνα για τη χώρα και τις προοπτικές της.

Υπογράμμισε ότι η ελληνικη οικονομια ανακαμπτει μετα απο δυσκολα χρονια. Αναλαβαμε σε πολυ δυσκολες συνθηκες με ανεργια ρεκορ, αποεπένδυση, ύφεση και μετά από μια πενταετία κατά την οποία χάθηκε το 1/4 του εθνικού πλούτου.

Ο ΠΘ τονισε οτι: 

Προτεραιοτητα μας η δημιουργια φιλοεπενδυτικου κλιματος για την προσέλκυση σημαντικών παραγωγικών επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Σημαντικό στοιχείο σε αυτό το πλαίσιο είναι οι συνθήκες πολιτικής σταθερότητας που επικρατούν πλέον στη χώρα.

Οι μεταρρυθμισεις που εχει αναγκη η χωρα θα συνεχιστουν απροσκοπτα, με έμφαση σε αυτες που σχετιζονται με την αναπτυξη και την παραγωγη νεου πλουτου.

Στην συζήτηση αναδείχθηκε επίσης και από τις δύο πλευρές στο ισχυρό χαρτι που της χώρας που είναι ο κομβικός γεωστρατηγικός ρόλος της ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας σε μια περιοχή με μεγάλες προκλήσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για τη συμφωνία των Πρεσπών η οποία όπως τόνισε ο ΠΘ, ανοίγει το δρόμο για την ενίσχυση των επενδύσεων και της οικονομικής συνεργασίας στα Βαλκάνια.

Ενώ τέλος, στο ίδιο πλαίσιο ο ΠΘ αναφέρθηκε στο συνολο των πρωτοβουλιών που έχει πάρει η Ελλάδα και έχει καθοριστική παρουσία (τριμερείς, τετραμερείς,  Western Balkans Summit, κλπ)

Εν συνεχεία ο ΠΘ ξεκίνησε τη δευτερη συναντηση που οργανώνεται απο τη Morgan Stanley.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/343279-Tora-einai-e-ora-gia-ependyseis-poy-tha-sterixoyn-te-dynamike-anakampse-tes-ellenikes-oikonomias-to-menyma-toy-PTH ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...