Θέμα στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας οι πρόσφατες επιπτώσεις από την κακοκαιρία που έπληξε τελευταία τη Ναυπακτία και όπως ήταν φυσικό,αποτέλεσε το βασικό αντικέιμενο συζήτησης στην τελευταία συνεδρίαση κατά τα φαινόμενα,για το 2021.

Στην τοποθέτησή του,ο επικεφαλής της Α.Δ.Κ.Ν. Γιάννης Μπουλές κάνοντας μία μικρή χρονική αναδρομή,διερωτήθηκε για ποιό λόγο το θέμα αυτό δεν ήρθε για συζήτηση στο περασμένο συμβούλιο,όταν μάλιστα το είχε φέρει προς συζήτηση η αντιπολίτευση;Ποια είναι τα νέα στοιχεία που δεν είχαμε τότε και έχουμε σήμερα;Αρνηθήκατε να έρθει για συζήτηση με αποτέλεσμα η αντιπολίτευση να απέχει απ’άυτό και εν τέλει να συζητηθεί μεταξύ σας για μιάμιση ώρα.Και το φέρνετε στο συμβούλιο αυτό αν και δε το πιστεύατε,αφού στην πρώτη πρόσκλήση δεν το περιείχε ως θέμα κάτι που συνέβη στην επαναληπτική πρόσκληση.Αυτό,δείχνει έναν άλλο τρόπο σκέψης συμπλήρωσε ο κ. Μπουλές.

Το μείζον θέμα είναι η αιτία που δημιούργησε το πρόβλημα κι όχι η κακή μας μοίρα.Είναι αποτελέσματα συγκεκριμένων δραστηριοτήτων και θα έπρεπε να τις προλάβουμε αυτές.

Το 2019 είχε γίνει μια μεγάλη ζημιά στη δ.ε. Αντιρρίου.Και η αιτία ήταν τα έργα που έγιναν με λάθος τρόπο,σύμφωνα με τα συμφέροντα των εταιρειών που είχαν τοποθετήσει τις ανεμογεννήτριες.Αυτό το αποκρύπτουμε και συζητάμε γιατί έπεσε πολύ νερό σε σύντομο χρόνο και πόσα χιλιοστά.

Ήταν ή όχι αποτέλεσμα της παρέμβασης που έγινε στην περιοχή της Καλαβρούζας .όλο αυτό το κακό που συνέβη στο Αντίρριο,τη Μακύνεια και τη Ρίζα;Και ποιος καλείται να πληρώσει όλες αυτές τις παρεμβάσεις που έγιναν παρά το νόμο;Γιατί οι περιβαλλοντικές μελέτες τα προβλέπουν.Κι ερχόμαστε ως κοινωνία να πληρώσουμε το κόστος των ζημιών που κάποιοι τα έκαναν και πλούτισαν πάνω σ’αυτό.

Το ίδιο συνέβη και στη γέφυρα του Ευήνου που καταστράφηκε από τις αμμοληψίες που πραγματοποιήθηκαν για να γίνουν έργα κατά παράβαση του νόμου με υπουργικές αποφάσεις παρακάμπτοντας Περιβαλλοντικές μελέτες.Ήταν κάτι που είχαμε αναδείξει.Ομοίως και στο Τρίκορφο με τις αμμοληψίες δίπλα από τους πυλώνες που είχε κατασκευάσει η νομαρχία.Να κάνουν οι τοπικοί σύμβουλοι παρεμβάσεις και να μην εισακούονται.Και γίνεται αυτοψία από την περιφέρεια προκειμένου να αποφανθεί τελικά ότι οφείλονταν οι πτώσεις των πυλώνων σε κακή κατασκευή.Πάλι δηλαδή να μην πληρώσει ο υπεύθυνος και να πληρώσει τελικά η κοινωνία.Είχα την τύχη να βρεθώ στην προηγούμενη δημοτική αρχή,σε παράνομη αμμοληψία νύχτα,να καλέσω την Αστυνομία και να πουν ψέματα οι δημοτικοί άρχοντες ότι γίνονται έργα που οφελούν το δήμο διπλά,στρώνοντας δημοτικούς δρόμους δήθεν που προσωπικά δεν ήξερα.

Ο καθένας θέλει να έχει και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα αφάγωτη.Δε γίνεται να πατάς σε δύο βάρκες.Οφείλεται η εφαρμογή του νόμου.Όλο το επαρχιακό δίκτυο έχει υποστεί ζημιές,πρέπει να εστιάσουμε στον καλό καθαρισμό των αυλάκων για την ομαλή απορροή τους.Ο δρόμος για το Ριγάνι είναι επίσης είναι ένας προβληματικό δρόμος.

Το δίκτυο που έχει υποστεί ζημιές είναι δημοτικό,περιφερειακό και αγροτικό-δασικό.Ο ρόλος των τοπικών προέδρων είναι να επισημάνουν τα προβλήματα προκειμένου να επέμβουμε.Οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες και δύσκολο να αποκατασταθούν

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι η οδός Καλυδώνος.Να μελετηθεί και να επιλυθεί.Η Καλυδώνος μέσα στο κέντρο της πόλης και η Τζάβαρη.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...