9η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Κορυφής Περιφερειών και Δήμων-Σημαντικές εμπειρίες και ανταλλαγή απόψεων για τον Αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Μαυρομμάτη.

Ο Δήμος Δωρίδος στην «9η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Κορυφής Περιφερειών και Δήμων»

Σημαντικές εμπειρίες και ανταλλαγή απόψεων για τον Αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Μαυρομμάτη.

Στις 3-4 Μαρτίου 2022 διεξήχθη η «9η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Κορυφής Περιφερειών και Δήμων» στη Μασσαλία της Γαλλίας, στην οποία το Δήμο Δωρίδος εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Μανώλης Μαυρομμάτης.

Η «Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής των Περιφερειών και των Πόλεων» αποτελεί συγκέντρωση τοπικών εκπροσώπων που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών για να συζητηθούν οι μελλοντικές προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κύριος στόχος της είναι η συμμετοχή τοπικών και περιφερειακών πολιτικών, σε μία συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, την ανάδειξη του ζωτικού ρόλου των περιφερειών και των πόλεών της, καθώς και η διευκόλυνση των πολιτικών ανταλλαγών σχετικά με τις μεγάλες κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα πόλεις και περιφέρειες. Κοινός σκοπός των εργασιών της Συνόδου είναι η ενδυνάμωση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των πολιτών.

Οι εργασίες της Συνόδου ξεκίνησαν με ενός λεπτού σιγή και την έκδοση ψηφίσματος αλληλεγγύης προς τον Ουκρανικό λαό που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, στέλνοντας σαφές μήνυμα για το δικαίωμα των λαών στην ασφάλεια και την ειρήνη.

Το Δήμο Δωρίδος εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Μανώλης Μαυρομμάτης, ο οποίος αντάλλαξε απόψεις για σειρά πολύ σημαντικών θεμάτων, μεταξύ των οποίων ήταν τα ακόλουθα: υγεία, κλιματική αλλαγή, οικονομία και κοινωνική δικαιοσύνη, ασφάλεια, ψηφιοποίηση, συνοχή και ανάπτυξη, μετανάστευση, μοντέλα αστικής αλλά και αγροτικής ανάκαμψης, δυνατότητες συνεργασίας εντός και εκτός συνόρων, δημοκρατία, παιδεία, πολιτισμός, νεολαία και αθλητισμός.

Οι εργασίες της Συνόδου ολοκληρώθηκαν με το «Μανιφέστο της Μασσαλίας», σύμφωνα με το οποίο «Η Ευρώπη έχει ως αφετηρία τις Περιφέρειες, τις Πόλεις και τα Χωριά της», αλλά και με τη δέσμευση για την περαιτέρω αναβάθμιση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών με ακόμα πιο ενεργό ρόλο.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...