Στουρνάρας: “Μέχρι τον Ιούνιο έχω δουλειά…”

Στουρνάρας:
“Δεν σκέφτηκα ποτέ να παραιτηθώ” παραδέχεται ο υπουργός Οικονομικών. «Μέχρι το Μάιο – Ιούνιο έχω πολλή δουλειά, μετά τα πάντα είναι ανοιχτά», απαντά σε ερώτηση αν έχει πολιτικές φιλοδοξίες, ενώ ξεκαθαρίζει ότι αισθάνεται άνετα στη θέση του. «Δε σκέφτηκα ποτέ να παραιτηθώ» λέει ο κ. Στουρνάρας.

Λύση του «κενού» με δύο κινήσεις

Επιμήκυνση των λήξεων δανείων που κατέχει η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης, όπως προβλέπει η απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012, ή μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος είναι το μήνυμα που στέλνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική».

Η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης μπλοκάρουν τη μετακύλιση των λήξεων δανείων, ύψους 19 δισ. ευρώ, έως το 2016, εκ των οποίων 10 δισ. ευρώ λήγουν εντός του 2014, προβάλλοντας εκ των υστέρων το επιχείρημα ότι αποτελεί νομισματική χρηματοδότηση.

Η μετακύλιση των λήξεων θα έλυνε το άμεσο χρηματοδοτικό πρόβλημα, σε συνδυασμό και με την ανανέωση των ομολόγων που έχουν δοθεί στις τράπεζες, ύψους 4,5 δισ. ευρώ.

Ακόμη, ο υπουργός Οικονομικών -όπως ανέφερε στην Ναυτεμπορική- αποκλείει το άνοιγμα του ασφαλιστικού, τη μείωση του κατώτατου μισθού, το «κούρεμα» των καταθέσεων και την πιθανότητα η εφορία να προχωρήσει σε κατασχέσεις.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...