Η διάσημη ορχήστρα L’ Arpeggiata για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η διάσημη ορχήστρα L’ Arpeggiata για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Έρχεται για να μας μαγέψει με την εκφραστική Misia, την εξαίσια Nuria Rial, αλλά και με τους Vincenzo Capezzuto, Κατερίνα Παπαδοπούλου και Anna Dego.
Η μουσική μπαρόκ είχε γίνει πριν από μερικά χρόνια της μόδας. Με δεκάδες καλλιτέχνες να ειδικεύονται σε αυτήν, με πολλά νέα συγκροτήματα να ξεπηδούν σε όλο τον κόσμο και να υπόσχονται τον ένα και μοναδικό, τον αυθεντικό ήχο, την απόλυτη απόλαυση.

Η μόδα πέρασε, οι όποιες υπερβολές (γιατί είδαμε ή μάλλον ακούσαμε και τέτοιες) σταμάτησαν και σιγά-σιγά αρχίσαμε να αντιμετωπίζουμε τη μπαρόκ στην πραγματική της διάσταση: ως ένα γοητευτικό μουσικό ιδίωμα του παρελθόντος, ένα ακόμα σκαλί στην ιστορία της εξέλιξης της μουσικής, ως μια σημαντική ιστορική στιγμή που έχει μουσειακή αξία.

Ο,τι έμεινε πίσω από την εποχή της… μπαροκομανίας είναι τα καλύτερα συγκροτήματα που δημιουργήθηκαν τότε για να υπηρετήσουν το είδος και που εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν με την ποιότητα της δουλειάς τους. Ανάμεσά τους η  «L’ Arpeggiata» ξεχωρίζει ως ένα από τα κορυφαία.

Πρόκειται για σύνολο που δημιουργήθηκε το 2000, με διευθύντρια την Christina Pluhar και που «επικεντρώνεται στην αναβίωση ενός σχεδόν αγνώστου ρεπερτορίου, κυρίως των αρχών του 17ου αιώνα, αλλά και συνεργάζεται συχνά με μουσικούς από όλο τον κόσμο ερευνώντας διαφορετικές μουσικές τάσεις και επεκτείνοντας τα όρια του αυτοσχεδιασμού σε συνδυασμό με τη θεατρική κίνηση και το χορό». Η δημιουργική παρέα μουσικών έρχεται τώρα, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα για να ερμηνεύσει τραγούδια και οργανικά κομμάτια που κυκλοφόρησαν τον Απρίλιο του 2013 στον δίσκο «Mediterraneo-Μεσόγειος».

Για να μας μαγέψει με την εκφραστική φωνή της Misia στα πορτογαλέζικα φάδος, την εξαίσια φωνή της σοπράνο Nuria Rial στα αναγεννησιακά ισπανικά τραγούδια και τις συναρπαστικές φωνές του Vincenzo Capezzuto και της Κατερίνας Παπαδοπούλου στις ταραντέλες και τα νανουρίσματα της Κάτω Ιταλίας και της Ελλάδας. Για να «παντρέψει», τέλος, τη μουσική με την κίνηση, μέσα από τη μοναδική χορευτική ερμηνεία της Anna Dego.

29 Νοεμβρίου 2013
στις 8.30 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη ζώνη: €45, Α’ ζώνη: €32, Β’ ζώνη: €22, Γ’ ζώνη: €12, φοιτητικά: €7

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...