Αν οι αριθμοί λένε αλήθεια… η ΑΕΚ σαρώνει σε ολόκληρο το Europa. Διαβάστε γιατί

Αν οι αριθμοί λένε αλήθεια… η ΑΕΚ σαρώνει σε ολόκληρο το Europa. Διαβάστε γιατί

Οι λάτρεις των στατιστικών θεωρούν ότι η συγκεκριμένη προσέγγιση είναι αυτή που λέει την αλήθεια. Υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι το ποδόσφαιρο είναι κάτι διαφορετικό και ότι οι αριθμοί δεν λένε αλήθεια.

Το δεδομένο πάντως είναι ότι οι αριθμοί δείχνουν ότι η ΑΕΚ έχει εξαιρετική πορεία στο Europa League. 

Ας δούμε τι έκανε στο χθεσινό ματς. Είχε συνολικά 23 τελικές προσπάθειες. Τις 15 εξ αυτών στο δεύτερο ημίχρονο. Με την Αούστρια από την άλλη μεριά, να έχει τις μισές τελικές, απ’ όσες η ΑΕΚ έκανε μόλις στο δεύτερο 45άλεπτο. Μάλιστα η αλήθεια (των αριθμών) είναι, πως η Ένωση έχει μια από τις πιο παραγωγικές, σε τελικές προσπάθειες, επιθετική γραμμή, σ’ ολόκληρο το Europa League.

Η ΑΕΚ στις δυο πρώτες αγωνιστικές των ομίλων, έχει βγάλει συνολικά 34 τελικές προσπάθειες. Και βρίσκεται στην τρίτη θέση της συνολικής λίστας, πίσω από την Χέρτα Βερολίνου που έχει κάνει 41 και τον Ερυθρό Αστέρα που έχει 37.

Επίσης, η ΑΕΚ είναι από τις πιο παραγωγικές ομάδες συνολικά στο φετινό Europa League. Βάζοντας ακόμα και τη φάση των playoffs του Αυγούστου. Το εντυπωσιακό είναι πως η Ένωση στα τρία τελευταία ευρωπαϊκά της παιχνίδια, δηλαδή με Μπριζ και Αούστρια Βιέννης εντός έδρας και Ριέκα εκτός, έχει πετύχει συνολικά επτά γκολ. Ενώ έχει “βγάλει” συνολικά 49 τελικές προσπάθειες, στην αντίπαλη εστία. Κάτι που σημαίνει πως είχε τις ευκαιρίες η ΑΕΚ, για να πετύχει πολλά περισσότερα γκολ.

Σημαντικό στοιχείο για την επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ μέχρι τώρα στο Europa League, είναι το γεγονός πως βρίσκει γκολ από διαφορετικούς σκόρερ. Ήδη, μαζί με τα playoffs του Αυγούστου αλλά και τις δυο πρώτες αγωνιστικές των ομίλων, η Ένωση έχει τέσσερις διαφορετικούς παίκτες που έχουν σκοράρει. Ο Μάρκο Λιβάγια, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και ο Αντρέ Σιμόες έχουν πετύχει από δυο γκολ. Ενώ έχει σκοράρει μια φορά και ο Πέτρος Μάνταλος.

 

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/303241-An-oi-arithmoi-lene-aletheia-e-AEK-saronei-se-oloklero-to-Europa-Diabaste-giati ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...