“Ζορμπάς” ο ΠΑΟ 2-1 και τον ΠΑΣ και 5Χ5!

“Ζορμπάς” ο ΠΑΟ 2-1 και τον ΠΑΣ και 5Χ5!

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός για 75 λεπτά και αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με ανατροπή και με σκόρερ τους Χατζηγιοβάνη και Μακέντα πήρε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του επικρατώντας με 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα. 

Οι πράσινοι σαν πραγματικός… “Ζορμπάς” ξεπέρασαν και το εμπόδιο της ομάδας των Ιωαννίνων που δυσκόλεψε περισσότερο από κάθε άλλη το τριφύλλι. Και πάλι όμως τα… μωρά του Γιώργου Δώνη δείχνοντας χαρακτήρα κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη.

 

 

Έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο, σωστό, με φάσεις και από τις δύο πλευρές και θα μπορούσαν κάλλιστα να πετύχουν και άλλα τέρματα.

Μάλιστα πλην των δύο γκολ που πέτυχαν είδαν τον Τζήλο να τους ακυρώνει και δύο ακόμη τέρματα που πέτυχε ο Κουρμπέλης.

Ο Παναθηναϊκός σε ακόμη ένα ματς ξεκίνησε με διαφορετική διάταξη και με τον Δώνη να έχει μια έκπληξη στο αρχικό σχήμα καθώς έβαλε ως βασικό τον Μακέντα. Στο 4-2-3-1 με το οποίο παρατάχθηκε το τριφύλλι ο Διούδης ήταν κάτω από τα γκολπόστ με τον Κουλιμπαλί να επιστρέφει στο δεξί άκρο και τον Ινσούα να παίζει στο αριστερό ενώ οι δυο στόπερ ήταν οι Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης.

Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Δώνης, Κουρμπέλης με την τριάδα μπροστά τους να αποτελείται από τους Χατζηγιοβάνη, Μπουζούκη και Χατζηθεοδωρίδη ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Μακέντα.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Πετράκης για τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν άλλαξε το αγαπημένο του 3-5-2 και παρέταξε τον ΠΑΣ με τον Βελλίδη κάτω από τα γκολπόστ. Η τριάδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Τζημόπουλο, Μιχαήλ και Σκόνδρα ενώ τα δυο μπακ χαφ ήταν οι Μπουκουβάλας και Τσικάρσκι. Στην μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Νικολιάς, Βιντάλ και Λίλα ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Κρίζμαν και Λεό.

 Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς και θέλησε να ελέγξει το ρυθμό του. Το πρώτο εικοσάλεπτο αποτέλεσε ένα επιθετικό μονόλογο για τους πράσινους, ενώ ενδεικτικό είναι πως το ποσοστό κατοχής της μπάλας υπέρ τους έφτασε ακόμα και το 83%, έναντι 17% για τον ΠΑΣ.

Παρ’ όλα αυτά κόντρα στη ροή του ματς η ομάδα του Γιάννη Πετράκη κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 23′ με τον Κρίζμαν στην μοναδική ουσιαστικά ευκαιρία που δημιούργησε σε όλη την διάρκεια του πρώτου μέρους και σε μία φάση που υπάρχει επαφή του σκόρερ με τον Διούδη, που θα μπορούσε να σφυριχθεί επιθετικό φάουλ από τον διαιτητή Τζήλο.

Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του Δώνη έβγαλαν αντίδραση και αφού πρώτα πέτυχαν ένα γκολ που ακυρώθηκε από τον διαιτητή ως επιθετικό φάουλ του Κουρμπέλη στον Βελλίδη (ίδια φάση με το γκολ του ΠΑΣ, διαφορετική απόφαση), έφεραν τελικώς το ματς στα ίσα στο 44’ με τον Χατζηγιοβάνη με κεφαλιά ψαράκι μετά από σέντρα του Κουλιμπαλί.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν και πάλι αυτοί που πατούσαν καλύτερα ψάχνοντας το δεύτερο γκολ που θα ολοκλήρωνε την ανατροπή. Αυτό, τελικώς, ήρθε στο 59′  με τον Μακέντα να ανοίγει λογαριασμό με το τριφύλλι στο στήθος με θαυμάσιο πλασέ με το δεξί.

Στη συνέχεια, η ομάδα του Γιώργου Δώνη κατάφερε να διαχειριστεί το υπέρ της αποτέλεσμα χωρίς να δεχθεί μεγάλη πίεση από πλευράς φιλοξενούμενων, ενώ πέτυχε κι ένα ακόμα γκολ, που σωστά ακυρώθηκε ως χέρι του Κουρμπέλη.

Έτσι, το 2-1 έμεινε ως το φινάλε και σήμανε την πέμπτη νίκη του Παναθηναϊκού σε ισάριθμα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Κουρμπέλης, Δώνης, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (66′ Στάικος), Χατζηθεοδωρίδης (74′ Καμπετσής), Μακέντα (77′ Πούγγουρας). 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Λίλα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κρίζμαν, Τσικάρσκι, Λέο (58′ Αθανασιάδης), Βιντάλ (77′ Μυστακίδης), Σκόνδρας (70′ Κούζικ), Νικολιάς.

Πηγή filathlos.gr

Πηγή: https://www.kontranews.gr/SPOR/343472-Zormpas-o-PAO-2-1-kai-ton-PAS-kai-5CH5 ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...