Ο τρόμος επέστρεψε στο Λονδίνο

Ο τρόμος επέστρεψε στο Λονδίνο

29 τραυματίες από την έκρηξη ωρολογιακής βόμβας σε βαγόνι

Λουτρό αίματος στο μετρό του Λονδίνου ήθελαν οι βομβιστές που πραγματοποίησαν την αποτυχημένη – ευτυχώς- τρομοκρατική επίθεση, σκορπώντας για μια ακόμη φορά τον τρόμο στην βρετανική πρωτεύουσα.

Η μικρής ισχύος έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα αιχμής (8.20 π.μ. τοπική ώρα) σε βαγόνι του μετρό, στον σταθμό Parsons Green του δυτικού Λονδίνου, και  οφείλεται σε αυτοσχέδιο μηχανισμό, που  περιελάμβανε ωρολογιακό μηχανισμό.

Η βόμβα ήταν αυτοσχέδια και είχε σκοπό να σκοτώσει και να τραυματίσει πολύ μεγάλο αριθμό ατόμων, ωστόσο δεν εξερράγη όπως ήταν προσχεδιασμένο να γίνει.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε λευκό κουβά, μέσα σε ισοθερμική σακούλα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, αλλά δεν προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές.

1

Συνολικά τραυματίστηκαν 29 άτομα, εκ των οποίων τα 18 μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία. Μεταξύ αυτών υπάρχουν και παιδιά αλλά κανενός η ζωή δεν βρίσκεται σε κίνδυνο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι φέρουν εγκαύματα στο πρόσωπο και έχουν υποστεί σοκ.

Σύμφωνα με περιγραφές αυτόπτων, στο πίσω μέρος του συρμού ακούστηκε ισχυρός κρότος και το τρένο γέμισε καπνούς όταν ξέσπασε φωτιά.

Τις πρώτες στιγμές μετά την έκρηξη, επικράτησε πανικός και σκηνές χάους που παρέπεμπαν στις παλαιότερες τρομοκρατικές ενέργειες τις οποίες έχει ζήσει το Λονδίνο.

«Πολλοί επιβάτες είχαν ποδοπατηθεί. Υπήρχαν διάσπαρτα κινητά, καπέλα, τσάντες και όταν γύρισα να κοιτάξω πίσω μου είδα φλόγες να βγαίνουν από μια σακούλα…» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους επιβαίνοντες στο βαγόνι.

Το περιστατικό χαρακτηρίστηκε εξαρχής ως τρομοκρατικό ενώ οι βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας ταυτοποίησαν ύποπτο που φέρεται ότι εμπλέκεται στη βομβιστική επίθεση.

Ο φερόμενος δράστης εντοπίστηκε με τη βοήθεια των βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το πέμπτο τρομοχτύπημα στη Μεγάλη Βρετανία τους τελευταίους μήνες, μετά τις επιθέσεις στο Γουεστμίνστερ, στο Μάντσεστερ, στη γέφυρα του Λονδίνου και τη Μπόροου Μάρκετ.

Υπενθυμίζεται ότι το 2005, σκοτώθηκαν 52 άνθρωποι όταν τέσσερις Βρετανοί ισλαμιστές πραγματοποίησαν βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας σε τρία τρένα του μετρό του Λονδίνου και ένα λεωφορείο.

Εκνευρισμός Μέι για τις αιχμές Τραμπ

«Άλλη μια επίθεση στο Λονδίνο από έναν αποτυχημένο τρομοκράτη. Αυτοί οι άνθρωποι είναι άρρωστοι και παράφρονες και βρίσκονταν στο στόχαστρο της Σκότλαντ Γιάρντ. Πρέπει να είμαστε υπέρ της δράσης!» έγραψε στο twitter ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, λίγο μετά το χτύπημα, αφήνοντας σαφείς υπόνοιες ότι οι βρετανικές Αρχές γνώριζαν τα σχέδια και την ταυτότητα των βομβιστών.

Φανερά εκνευρισμένη η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι του απάντησε ότι η διατύπωση εικασιών δεν βοηθάει σε οποιαδήποτε έρευνα.

«Δεν πιστεύω ότι βοηθάει να εικάζει κάποιος για το τι συμβαίνει σε μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη» δήλωσε η Μέι, τονίζοντας ότι η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας κάνουν ό, τι μπορούν για να εντοπίσουν αυτούς που είναι υπεύθυνοι γι’ αυτή την «άνανδρη επίθεση».

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, από την πλευρά του διεμήνυσε: «Η πόλη μας έχει αποδείξει ότι ποτέ δεν θα φοβηθεί ούτε θα ηττηθεί από την τρομοκρατία».

Την νέα επίθεση καταδίκασαν μεταξύ άλλων  η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ, όπως και ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301359-O-tromos-epestrepse-sto-Londino ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...