«Γάμος» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.: Φαντασία ή μελλοντική πραγματικότητα;

«Γάμος» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.: Φαντασία ή μελλοντική πραγματικότητα;
«Μόνο στη φαντασία όσων το γράφουν, το ενδεχόμενο συνεργασίας Ανεξάρτητων Ελλήνων και ΣΥΡΙΖΑ, στις επόμενες εκλογές», υποστήριξε στον Realfm ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος του Πάνου Καμμένου, Κώστας Μαρκόπουλος.
Η αλήθεια είναι ότι, τους δύο χώρους τους χωρίζει πολιτική άβυσσος.

Ο ένας χώρος έστω και της διαχειριστικής Αριστεράς έχει εντός του ριζοσπαστικά και κινηματικά στοιχεία και εάν δεν προχωρήσει περαιτέρω η σοσιαλδημοκρατικοποίησή του θα τα διατηρήσει και ενδεχομένως να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση πολιτικής του χώρου.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από την άλλη, είναι κόμμα με παλαιά υλικά που προέρχονται από το χώρο της λεγόμενης πατριωτικής λαϊκής Δεξιάς με κάποιες «αριστερές» πινελιές που όμως δεν αλλάζουν δραστικά τη φυσιογνωμία του πολιτικού σχηματισμού.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του κ. Μαρκόπουλου σε συζήτηση στη Βουλή, ο οποίος είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας, όπως στα Δεκεμβριανά του 2008 για να τον εγκαλέσει μάλιστα η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.

Ωστόσο το εξαιρετικά πιθανό, εάν όχι βέβαιο, ενδεχόμενο να μην προκύψει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, θέτει κάποια ερωτήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τα περιθώρια συνεργασίας με το ΚΚΕ ούτε με τα υπόλοιπα κόμματα, που θα εισέλθουν στο Κοινοβούλιο, εκτός και αν η ΔΗΜΑΡ εγκαταλείψει άμεσα το «μνημονιακό στρατόπεδο», αλλά μάλλον είναι ήδη πολύ αργά.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ήταν αυτοκτονικό για αυτούς να συνεργαστούν με κόμματα που διαχειρίστηκαν το μνημόνιο (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ) και η πρόσθετη δυσκολία είναι ότι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το μπόνους των 50 εδρών θα το πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν ένα κοινό στοιχείο. Ωφελήθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό από την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεκαπλασίασε τις δυνάμεις του ενώ οι ΑΝ.ΕΛΛ. επιδεικνύουν μία αξιοσημείωτη αντοχή και εδραιώνονται στην πολιτική σκηνή.

Επικαλούμενοι λόγους εθνικής σημασίας οι δύο χώροι θα μπορούσαν να συμπράξουν στα κυβερνητικά οικονομικά-κοινωνικά σκέλη και να παραπέμψουν στο μέλλον με αμοιβαίες υποχωρήσεις τις διαφωνίες τους, όπως μεταναστευτικό, εσωτερική ασφάλεια, εξωτερική πολιτική , ΑΟΖ, κ.α.

Εξάλλου είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι, στελέχη των δύο χώρων διατηρούν διαύλους ανοιχτής επικοινωνίας και υπάρχουν σχέσεις πολιτικής αλληλοεκτίμησης ιδιαίτερα με τους «αριστερογενείς» των Ανεξάρτητων Ελλήνων (Δημαράς, Μαριάς, κ.α.).

Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή είχε αναρτήσει πρόσφατα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook συνομιλία που είχε με συνάδελφό της από «άλλον χώρο» για την ανάγκη σωτηρίας της πατρίδας!

Δεν είναι τυχαίο ότι, η Κουμουνδούρου αν και ρωτήθηκε για τη συνέντευξη Μαρκόπουλου δεν θέλησε να τη σχολιάσει, όπως και τη δήλωση βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εθνοκτόνο κόμμα».

Η διαπραγμάτευση θα γίνει σε επίπεδο ηγεσίας!!  Η ώρα η καλή που έλεγε προεκλογικά ο νυν πρωθυπουργός;

ΣΚΕΨΕΙΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...