Ποιες τροφές αυξάνουν τη σεξουαλική διάθεση;

Ποιες τροφές αυξάνουν τη σεξουαλική διάθεση;
Η εποχή του καλοκαιριού ενδείκνυται για ερωτικές περιπέτειες και για το λόγο αυτό η λίμπντό σας θα πρέπει να είναι στα καλύτερά της. Ποιες είναι όμως οι κατάλληλες τροφές που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε;
Η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος Δήμητρα Φραγκούλη δίνει στους αναγνώστες του metrogreece.gr διατροφικές συμβουλές για να διατηρήσουν τη λίμπιντό τους στα… ύψη!

” Εκείνο που πρέπει κατά βάση να γνωρίζουν όλοι είναι πως μια υγιής σεξουαλική ζωή σχετίζεται άμεσα με μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Πιο συγκεκριμένα, η βιταμίνη Ε, την οποία βρίσκουμε στους ξηρούς καρπούς, το ελαιόλαδο και το αβοκάντο, βελτιώνει σε μεγάλο βαθμό την ερωτική μας ζωή.

Ο ψευδάργυρος και διάφορα άλλα αμινοξέα που βρίσκουμε στα οστρακοειδή και τα μαλάκια συμβάλουν στην παραγωγή διαφόρων ορμονών οι οποίες αυξάνουν τη λίμπιντο. Τα θαλασσινά αποτελούν επίσης πλούσια πηγή βιταμίνης Β3, η οποία βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και κατ’επέκταση του αναπαραγωγικού συστήματος.

Φρούτα πλούσια σε φυτικές ίνες όπως φράουλες, μπανάνες,ανανάς,σταφύλια και σύκα συμβάλλουν επίσης στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Αλλά και η κατανάλωση λαχανικών όπως καρότα,σπαράγγια και  αρακάς, επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Τροφές πλούσιες σε καφεΐνη όπως η τρούφα και η σοκολάτα διατηρούν το άτομο σε διέγερση. Επίσης, η μυρωδιά της βανίλιας προκαλέι ευφορία και αυξάνει τη διάθεση.

Το κρασί και η σαμπάνια εξαιτίας των αντιοξειδωτικών που περιέχουν, δημιουργούν μια ευφορία, η οποία βοηθά στη σεξουαλική διέργεση.

Φροντίστε να αποφύγετε την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας κρέατος και λιπαρών τροφών, οι οποίες προκαλούν δυσφορία με αποτέλεσμα η σεξουαλική διάθεση να μειώνεται σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Η χρήση αντικαταθλιπτικών, ηρεμιστικών και υπνωτικών χαπιών προκαλεί μια γενικότερη καταστολή καταστρέφοντας έτσι τη σεξουαλική ζωή του ατόμου.”

– Η Δήμητρα Φραγκούλη είναι κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, απόφοιτη Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων.

Πηγή: metrogreece.gr

ΥΓΕΙΑ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...