Σορμπέ ούζο…

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 φλιτζάνι του καφέ ούζο

150γρ ζάχαρη κρυσταλλική

 

1 ασπράδι αυγού

1 πράσινο λεμόνι

Βράζουμε  για 10 λεπτά σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη με μισό λίτρο νερό. Ύστερα το αφαιρούμε  από τη φωτιά κ το αφήνουμε  να κρυώσει εντελώς.Καθαρίζουμε  καλά το πράσινο λεμόνι, παίρνουμε  το ξύσμα του και κόβουμε  τη σάρκα  του σε  κομμάτια.Ρίχνουμε το  ξύσμα και σάρκα λεμονιού στο μπλέντερ να πολτοποιηθούν.Προσθέτουμε το πολτοποιημένο λεμόνι μέσα στο σιρόπι καθώς  και το ούζο.Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.Χτυπάμε το ασπράδι να γίνει μια απαλή μαρέγκα και τη ρίχνουμε και  αυτή στο σιρόπι μας ανακατεύοντας συνεχώς να ενσωματωθεί στο μείγμα μας.Αδειάζουμε το σιρόπι σε θήκες για παγάκια και το βάζουμε στη κατάψυξη να παγώσει.1 ώρα πριν το σερβίρουμε βάζουμε τα παγάκια στο μπλέντερ και  τα θρυμματίζουμε σε μικρά κομματάκια ενώ ταυτόχρονα θα δούμε ότι αφρατεύει .Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και το σερβίρουμε μετά από 1 ώρα σε ποτήρι σαμπάνιας.

Μάκης Κακούσης

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...