Ο Δήμος Ναυπακτίας γνωστοποιεί ότι, λόγω του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών και της κήρυξης τριήμερου Εθνικού Πένθους αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα ενημέρωση-παρουσίαση του έργου στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης του Ενετικού Λιμανιού.

Η ενημέρωση-παρουσίαση του έργουαπό τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023, ώρα 17:00′ στο κτήριο «Ναυπακτία».

Σημειώνεται ότι, το συγκεκριμένο έργο είναι ένα από τα σημαντικότερα που έχουν ποτέ γίνει στην Ναύπακτο.  Η χρηματοδότησή του προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και φορέας υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Προς την Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
    Η αναστήλωση του κάστρου και η αποκατάσταση των φθορών του κάστρου από τα σημάδια του χρόνου, θα πρέπει να μην αλλοιώνει και διαγράφει τις φθορές και τα αποτυπώματα των μαχών και της ιστορίας.
    Δεν πρέπει να τα κάνουμε όλα στην Βενέτικη τεχνική, ούτε στην αρχαιοελληνική, ούτε στην Οθωμανική.
    Οι πολεμίστρες που βρήκαν οι πατεράδες μας δεν ήταν αυτές που έχετε ανακατασκευάσει , μήπως πρέπει να το μελετάτε περισσότερο; Δεν υπάρχει λόγος να ανακατασκευάσετε όλα τα τμήματα αλλά επιλεκτικά τα αντιπροσωπευτικά και τα σαθρά και επικίνδυνα.
    Γνωρίζεται κάτω από την Οθωμανική υπάρχει, η Φράγκικη η Βυζαντινή, η Ρωμαϊκή και η Αρχαία Ελληνική κλπ καθώς η ιστορία τα έχει διαμορφώσει όπως τα βρήκαμε (υπάρχουν βέβαια και ανθρώπινες παρεμβάσεις που προσβάλλουν την κατασκευή ). Απαιτείται μεγάλη προσοχή πριν τις αναστηλώσεις. Επίσης στα τμήματα του κάστρου που κατοικούνται σήμερα, θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη και τις ανάγκες των κατοίκων του σήμερα.
    Όπως να υπάρχει δόμηση που παρέχει ανέσεις του σήμερα και αρχιτεκτονική αρμονία με τον χώρο .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...