Παππάς: Διπλάσιο του περσινού το κοινωνικό μέρισμα, στοχευμένο και κοινωνικά δίκαιο

Παππάς: Διπλάσιο του περσινού το κοινωνικό μέρισμα, στοχευμένο και κοινωνικά δίκαιο

Παππάς

“Έχει την έγκριση των θεσμών παρά τα διάφορα «ζιζάνια» που προσπαθούσαν να βγάλουν από το στόμα τους το αντίθετο”

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς σε παρέμβασή του στον ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να τοποθετηθούν αν θα ψηφίσουν ή όχι το κοινωνικό μέρισμα ύψους 1,4 ευρώ.

Ο κ. Παππάς αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα εξήγησε ότι «αν δεν είχε γίνει η διαπραγμάτευση του 2015 η χώρα θα ήταν υπόχρεη για 4,2% πρωτογενές πλεόνασμα οπότε αυτό το κοινωνικό μέρισμα θα ήταν αδύνατο να αποδοθεί. Επιπλέον είναι διπλάσιο του περσινού, «στοχευμένο και κοινωνικά δίκαιο». Ο καθένας θα κριθεί σε σχέση με την ψήφιση ή όχι των μέτρων αυτών».

Απαντώντας στην κριτική ότι προέρχεται από φόρους ο κ. Παππάς επανέλαβε ότι «αν δεν είχε γίνει η σκληρή διαπραγμάτευση του 2015 ώστε να πέσει το πρωτογενές πλεόνασμα από το 4,2 στο 1,75 δεν θα μπορούσαμε να δώσουμε κοινωνικό μέρισμα». Είναι προφανές συμπλήρωσε ο κ. Παππάς ότι επειδή η οικονομία βρίσκεται σε ρυθμούς ανάπτυξης 2% μπορούν και προκύπτουν φορολογικά έσοδα.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σημείωσε ότι το κοινωνικό μέρισμα έχει την έγκριση των θεσμών παρά τα διάφορα «ζιζάνια» που προσπαθούσαν να βγάλουν από το στόμα τους το αντίθετο.

«Σιγά μη φοβηθήκαμε και τον καιρό» ήταν το καυστικό σχόλιο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής στο ΔΗΣΥ-ΠΑΣΟΚ που υποστήριξε ότι φοβήθηκε η κυβέρνηση τις εκλογές στην Κεντροαριστερά. «Δεν είναι σοβαρή αυτή η συζήτηση».

Σε ερώτηση για το τι θα κάνει η κυβέρνηση αν καταθέσει πρόταση μομφής η Ν.Δ. κατά του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο κ. Παππάς απάντησε: Μακάρι να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, η Ν.Δ. θα λάβει την κατάλληλη απάντηση”. 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/309588-Pappas-Diplasio-toy-persinoy-to-koinoniko-merisma-stocheymeno-kai-koinonika-dikaio ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...